Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

SŪRI GRANOLA SU PRIESKONIAIS

Pikantiška granola su prieskoniais, kuri tiks barstyti ant salotų, sriubų, sumuštinių, į tortilijų suktinius, o gal tiesiog su jogurtu ar varške. Joje daug mažiau cukraus, nei įprastose saldžiose granolose. Prieskonių variacijų daugybė, todėl drąsiai mėginkite savo mėgstamus derinius ir skonius!

Ingredientai

  • 300 g stambių avižinių dribsnių (apie 3 stiklinės)
  • 300 g riešutų ir/ar stambių sėklų mišinio (saulėgrąžų, moliūgų sėklų) (apie 2 stiklinės)
  • 50 g smulkių sėklų mišinio (sezamų, chia, linų sėmenų, kanapių...) (apie 1/3 stiklinės)

PRIESKONIAI:

  • 1,5 šaukštelio* druskos (*nubraukto)
  • 1 šaukštelis maltų kuminų
  • 1 šaukštelis maltų kalendrų sėklų
  • Žiupsnis čili miltelių (arba daugiau)

SIRUPUI:

  • 2 kiaušinių baltymai
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai medaus/klevų sirupo
  • 1 šaukštas balzaminio acto (tiks ir obuolių ar vyno actas)
  • 2 šaukštai sojos padažo

Gaminimo eiga

  • Dideliame dubenyje sumaišau avižinius dribsnius, riešutus, sėklas ir prieskonius.
  • Atskirame dubenėlyje šluotele išplaku kiaušinių baltymus, kol lengvai suputoja. Pilu visus likusius sirupo ingredientus ir išmaišau.
  • Sirupą pilu ant dribsnių ir maišau, kol pasiskirsto tolygiai.
  • Granolą pilu į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir paskirstau tolygiai.
  • Kepu įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje su vėjeliu 20 min. Būtinai pamaišau vieną ar du kartus kepimo eigoje.
  • Iškepusią granolą jau nemaišydama ataušinu skardoje ir, kai visiškai atvėsta, perkeliu į sandarų stiklinį indą, kad išliktų traški.