Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

ŽALIŲJŲ LĘŠIŲ SALOTOS SU KEPTOMIS MORKOMIS

Maistingos, sočios, palankios sveikatai salotos, tinkamos valgyti dar šiltos, bet vienodai skanios ir atšaldytos. Puikiai laikosi šaldytuve, o pagaminti ilgai neužtuksite.

Ingredientai

  • 200 g žaliųjų lęšių (nevirtų)
  • 4 vidutinės morkos
  • Druska
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių (tinka ir švieži)
  • Juodųjų pipirų
  • Pusė vidutinio raudonojo svogūno

PADAŽUI:

  • 6 šaukštai citrinų sulčių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai medaus (arba klevų sirupo)
  • 2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių
  • 1-2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
  • Juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  • Lęšius nuplaunu sietelyje ir verdu gerai pasūdytame vandenyje apie 10-12 min (nuo užvirimo). Neperverdu, kad liktų birūs. Išvirusius nukošiu su sieteliu.
  • Nuskustas ir nuplautas morkas pjaunu išilgai pusiau. Puseles supjaustau įstrižais griežinėliais.
  • Karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi kepinu pasūdytas morkas apie 10 min. Tuomet į keptuvę beriu smulkintus česnakus, čiobrelius ir juodųjų pipirų. Pakepu apie 2 min, kol atsiskleidžia prieskonių kvapas.
  • Atskirame indelyje gerai išmaišau visus padažo ingredientus.
  • Dideesniame dubenyje sumaišau lęšius, morkas ir smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną su paruoštu padažu. Patiekiu su citrinos skiltelėmis.