Pasiruošiu ingredientus: rankomis sutrupinu sūrį, svogūnus supjaustau stambokais pusžiedžiais.
Vidutiniškai karštoje keptuvėje su aliejumi kepinu svogūnus pamaišydama apie 8-10 min.
Kol kepa svogūnai, užverdu didelį puodą vandens spagečiams. Į užvirusį vandenį dedu šaukštą druskos (nepabijokite!) ir verdu spagečius iki "al dente".
Prieš baigiant virti makaronams, į atskirą indą nupilu 400 ml makaronų virimo vandens.
Į pakepintus svogūnus pilu šaukštą balzaminio acto ir 300 ml makaronų vandens (100 ml pasilieku, nes gali pasirodyti, kad padažas per tirštas).
Į svogūnus dedu pelėsinį sūrį ir sumažinu kaitrą iki mažos. Maišau, kol sūris ištirpsta. Visai išjungiu viryklę.
Pasiruošiu nusunktus makaronus. Į padažą sudedu varškę ir greitai šakute įmaišau, kol nelieka didelių grumstelių. Iškart supilu makaronus ir maišau žnyplėmis arba dviem šaukštais. Svarbu ilgai "nežaisti" su varške, nes ją sutrauks į stambius gumulus! Jei atrodo, kad trūksta skysčio, pilu likusius 100 ml makaronų vandens.
Valgome iškart pabarstę juodaisiais pipirais ir/ar kietuoju sūriu.