Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIO SPAGEČIAI SU VARŠKE

Paprastas patiekalas atskleidžiantis nepaprastą skonį. Sodrus mėlynojo pelėsio sūris padaže atsveriamas pakepintų svogūnų su balzaminiu actu. Įdomesnės tekstūros ir papildomų baltymų atneša lietuvišką varškė! Pagaminsite per 20 minučių!

Ingredientai

  • 150 g mėlynojo pelėsio sūrio (rinkausi Roquefort)
  • 250 g raudonųjų svogųnų (apie 2 vidutiniai)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 180 g pusriebės varškės (rinkausi Clever)
  • 500 g spagečių (rinkausi Bio Village)
  • 1 šaukštas balzaminio acto (rinkausi Clever)
  • Juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  • Pasiruošiu ingredientus: rankomis sutrupinu sūrį, svogūnus supjaustau stambokais pusžiedžiais.
  • Vidutiniškai karštoje keptuvėje su aliejumi kepinu svogūnus pamaišydama apie 8-10 min.
  • Kol kepa svogūnai, užverdu didelį puodą vandens spagečiams. Į užvirusį vandenį dedu šaukštą druskos (nepabijokite!) ir verdu spagečius iki "al dente".
  • Prieš baigiant virti makaronams, į atskirą indą nupilu 400 ml makaronų virimo vandens.
  • Į pakepintus svogūnus pilu šaukštą balzaminio acto ir 300 ml makaronų vandens (100 ml pasilieku, nes gali pasirodyti, kad padažas per tirštas).
  • Į svogūnus dedu pelėsinį sūrį ir sumažinu kaitrą iki mažos. Maišau, kol sūris ištirpsta. Visai išjungiu viryklę.
  • Pasiruošiu nusunktus makaronus. Į padažą sudedu varškę ir greitai šakute įmaišau, kol nelieka didelių grumstelių. Iškart supilu makaronus ir maišau žnyplėmis arba dviem šaukštais. Svarbu ilgai "nežaisti" su varške, nes ją sutrauks į stambius gumulus! Jei atrodo, kad trūksta skysčio, pilu likusius 100 ml makaronų vandens.
  • Valgome iškart pabarstę juodaisiais pipirais ir/ar kietuoju sūriu.