Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 4 votes

"MAROKO" SALOTOS

Sočios ir kartu gaivios salotos, pilnos skirtingų tekstūrų ir tarpusavyje suderintų įvairių skonių. Jas galima pagaminti iš vakaro, nes po nakties šaldytuve skoniai dar glaudžiau apsijungia. Rekomenduoju nepraleisti recepte nurodytų prieskonių, o daržoves galima pakeisti ir kitomis, atsižvelgiant į esamą šaldytuvo turinį, sezoną ir pomėgius. Pavyzdžiui: vasaros metu į salotas pridedu bent porą didelių saujų įvairių šviežių žalumynų: petražolių, kalendrų, laiškinių česnakų...

Ingredientai

salotoms:

  • 200 g bolivinių balandų (nevirtų)
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 didelė raudona ar geltona paprika
  • 1 skardinė avinžirnių (arba ±250 g virtų avinžirnių)
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas
  • 200 g fetos arba brinzos sūrio
  • 80 g razinų
  • Pora saujų šviežių arba šaldytų žalumynų (nebūtina) (petražolių, kalendrų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų...)

padažui:

  • 1 vidutinės citrinos sultys (apie 50-60 ml)
  • 1-3 traiškytos česnakų skiltelės (pagal skonį)
  • 1 šaukštelis maltų kuminų
  • 1 šaukštelis maltų kalendrų sėklų
  • 1-2 šaukšteliai druskos (pagal skonį)
  • Juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 50 alyvuogių ar kito mėgstamo aliejaus

Gaminimo eiga

  • Bolivines balandas nuplaunu sietelyje ir užpylusi vandeniu užkaičiu mažame puode. Nuo užvirimo momento verdu apie 5 min. Iškart poto kruopas vėl supilu į sietelį ir ataušinu perliedama šaltu vandeniu iš čiaupo.
  • Morkas sutarkuoju (arba supjaustau peiliu) šiaudeliais. Paprikas pjaustau lazdelėmis, svogūną plonais pusžiedžiais. Fetos arba brinzos sūrį sutrupinu naudodama peilio smailųjį galą.
  • Visus salotų ingredientus sudedu į dubenį.
  • Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišau visus padažo ingredientus. Mėgstu česnakus ir druską, todėl dedu didesnį kiekį, nurodytą recepte.
  • Išmaišytą padažą užpilu ant daržovių ir viską išmaišau. Valgyti galima tuoj pat arba leisti salotoms pastovėti, kad skoniai geriau pasijungtų.