Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 6 votes

PASUKŲ VAFLIAI

Šie vafliai su pasukomis yra purūs ir minkšti viduje su maloniai traškia plutele. Dėl pasukų jie ypatingai gerai iškyla ir turi smagų vos rugštų poskonį. Vaflių traškumą ir minkštumą galima reguliuoti renkantis skirtingą kepimo laiką: kepant trumpiau vafliai bus minkštesni, o kepant ilgiau - traškesni.

Ingredientai

  • 3 dideli kiaušiniai
  • 70 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 170 g sviesto (rinkausi DVARO)
  • 500 g pasukų (rinkausi GAMTOS)
  • 350 g kvietinių miltų
  • 35 g kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)

Gaminimo eiga

  • Keptuvėje arba puode ant nedidelės kaitros ištirpinu sviestą (tinka ir mikrobangų krosnelė, jei turite). Sviestą palieku ataušti.
  • Naudodama plakimo šluotelę didesniame dubenyje iki suputojimo išplaku kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  • Ataušintą tirpintą sviestą ir pasukas (geriausia, kad jos būtų kambario temperatūros) supilu į kiaušinių masę ir iškart gerai išmaišau plakimo šluotele.
  • Dabar sudedu visus likusius sausuosius ingredientus: kvietinius miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Plakimo šluotelę dedu į šoną ir naudodama šaukštą maišau tešlą. Svarbu - nereikia permaišyti iki visiškai vientisos masės, nes vafliai bus sausi ir ne tokie purūs. Maišau, kol tešloje nelieka labai didelių gumulų, tačiau žirnio dydžio gumuliukai tešloje yra geras ženklas, kad vafliai bus purūs viduje su traškia išorine plutele.
  • Į gerai įkaitintą čirvinių arba belgiškų vaflių keptuvę dedu 3-4 didelius šaukštus tešlos. Kepimui papildomų riebalų nenaudoju, nes tešla yra riebi. Kepu iki norimo apskrudimo lygio: trumpiau kepti vafliai bus minkštesni, o ilgiau kepti vafliai - traškesni.
  • Patiekiu su mėgstamais priedais: graikišku jogurtu, trintomis uogomis ar uogiene, sirupu, medumi, vaisiais, šokolado kremu... Beje, vafliai skanūs ir atšalę.