SALDŽIARŪGŠTĖ ABRIKOSINĖ VIŠTIENA
Patiekalas, kaskart pataikantis į dešimtuką, kai užsinoriu azijietiško maisto išsinešimui. Lengvai ir labai greitai pagaminamas, neprireikia daug skirtingų ingredientų, o rezulatas - saldi, rūgšti, lipni ir pikantiška vištiena su morkomis, paprikomis ir žemės riešutais. Patiekiu su virtais ryžiais (dar šviežios ar marinuotos daržovės puikiai tinka į pašonę).
- aliejaus kepimui
- 500 g vištienos (filė arba šlaunelių mėsos) (rinkausi SKONIO ŽENKLAS iš LIDL)
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 1 raudonoji ar geltonoji paprika
padažui:
- 150 g abrikosų džemo (rinkausi MARIBEL iš LIDL)
- 50 ml sojų padažo
- 1 šaukštelis obuolių acto
- 3 traiškytos česnakų skiltelės
- druskos, juodųjų pipirų
pabaigai:
- didelė sauja skrudintų žemės riešutų
- žalumynų (pvz.: svogūnų laiškų)
Vištieną supjaustau nedideliais kąsnio dydžio kubeliais. Taip pat paprikas ir morkas.
Į gerai įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir suberiu vištienos gabaliukus. Kepu ant didesnės kaitros vis pamaišydama apie 5-7 min., kol gabaliukai pradeda šiek tiek skrusti.
Į keptuvę supilu pjaustytas morkas ir paprikas. Išmaišau ir iškart sudedu džemą. Vėl maišau, kol džemas ištirpsta, pradeda burbuliuoti ir tolygiai pasiskirsto ant mėsos ir daržovių.
Kaitrą primažinu iki vidutinės ir leidžiu keptuvės turiniui paburbuliuoti apie 5 min. Kepant kelis kartus pamaišau, kad saldus džemas neprisviltų.
Dabar į keptuvę supilu sojos padažą su traiškytais česnakais, actu, geru žiupsniu druskos ir juodaisiais pipirais (druska ir pipirai pagal skonį).
Išmaišau, o kai padažas užverda ir vėl leidžiu jam paburbuliuoti 3-8 min., vis pamaišydama, kol jis tampa mano norimo tirštumo (kuo ilgiau padažas virs, tuo tirštesnis taps).
Keptuvę nuimu nuo kaitros, patiekalą apibarstau žemės riešutais ir svogūnų laiškais (barstykite ir kepintais sezamais, jei turite). Patiekiu su virtais ryžiais.