Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 4 votes

SALDŽIARŪGŠTĖ ABRIKOSINĖ VIŠTIENA

Patiekalas, kaskart pataikantis į dešimtuką, kai užsinoriu azijietiško maisto išsinešimui. Lengvai ir labai greitai pagaminamas, neprireikia daug skirtingų ingredientų, o rezulatas - saldi, rūgšti, lipni ir pikantiška vištiena su morkomis, paprikomis ir žemės riešutais. Patiekiu su virtais ryžiais (dar šviežios ar marinuotos daržovės puikiai tinka į pašonę).

Ingredientai

  • aliejaus kepimui
  • 500 g vištienos (filė arba šlaunelių mėsos) (rinkausi SKONIO ŽENKLAS iš LIDL)
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 raudonoji ar geltonoji paprika

padažui:

  • 150 g abrikosų džemo (rinkausi MARIBEL iš LIDL)
  • 50 ml sojų padažo
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 3 traiškytos česnakų skiltelės
  • druskos, juodųjų pipirų

pabaigai:

  • didelė sauja skrudintų žemės riešutų
  • žalumynų (pvz.: svogūnų laiškų)

Gaminimo eiga

  • Vištieną supjaustau nedideliais kąsnio dydžio kubeliais. Taip pat paprikas ir morkas.
  • Į gerai įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir suberiu vištienos gabaliukus. Kepu ant didesnės kaitros vis pamaišydama apie 5-7 min., kol gabaliukai pradeda šiek tiek skrusti.
  • Į keptuvę supilu pjaustytas morkas ir paprikas. Išmaišau ir iškart sudedu džemą. Vėl maišau, kol džemas ištirpsta, pradeda burbuliuoti ir tolygiai pasiskirsto ant mėsos ir daržovių.
  • Kaitrą primažinu iki vidutinės ir leidžiu keptuvės turiniui paburbuliuoti apie 5 min. Kepant kelis kartus pamaišau, kad saldus džemas neprisviltų.
  • Dabar į keptuvę supilu sojos padažą su traiškytais česnakais, actu, geru žiupsniu druskos ir juodaisiais pipirais (druska ir pipirai pagal skonį).
  • Išmaišau, o kai padažas užverda ir vėl leidžiu jam paburbuliuoti 3-8 min., vis pamaišydama, kol jis tampa mano norimo tirštumo (kuo ilgiau padažas virs, tuo tirštesnis taps).
  • Keptuvę nuimu nuo kaitros, patiekalą apibarstau žemės riešutais ir svogūnų laiškais (barstykite ir kepintais sezamais, jei turite). Patiekiu su virtais ryžiais.