VIŠTIENOS IEŠMELIAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU
Vištienos kepsneliai su šviežiomis daržovėmis — tai geriausias būdas atidaryti griliaus sezoną. Kartu pasiūlysiu išbandyti ir pikantišką bei tirštą riešutų sviesto padažą, kurį norėsitė dėti visur arba tiesiog valgyti šaukštais, kai tik pasigaminsite.
iešmeliai:
- 1 kg vištienos (filė arba kitos dalies be kaulo)
- 150 g kokosų pieno arbe kremo
- 4 skiltelės traiškytų česnakų
- 4 šaukšteliai kario prieskonių
- 2 šaukšteliai druskos (be kaupo)
padažas:
- 80 g riešutų sviesto
- 100 g kokosų pieno arba kremo
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 šaukštas obuolių acto
- 1 šaukštelis kario prieskonių
- 40 ml vandens
- jei norisi - čili prieskonių arba aštraus padažo
iešmeliai:
Supjautau vištieną nedideliais gabalėliais, kurie tiktų mano turimiems iešmeliams (kuo didesni iešmeliai tuo stambesni gali būti gabalėliai ir atvirkščiai). Jei naudosiu medinius iešmelius, juos pamerkiu į vandenį, kad kepant griliuje ne taip degtų.
Užmarinuoju vištieną: į indą su pjaustyta vištiena sudedu visus likusius iešmelių ingredientus ir gerai išmaišau. Vištieną palieku marinuotis kiek pavyksta ilgiau: kelias valandas arba per naktį. Bet greitesniam variantui ir po pusvalandžio jau galima kepti.
paruošimas:
Vištienos gabaliukus sumaunu ant iešmelių ir kepu vidutinio karščio grilyje, kol šiek tiek apskrunda ir tinkamai iškepa. Kepimo laikas priklauso nuo grilio temperatūros ir grotelių aukščio.
Valgome iškart, dar karštą vištieną su šiltu padažu, virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.