Grįžti
Spausdinti receptą
4.75 from 4 votes

VIŠTIENOS IEŠMELIAI SU RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

Vištienos kepsneliai su šviežiomis daržovėmis — tai geriausias būdas atidaryti griliaus sezoną. Kartu pasiūlysiu išbandyti ir pikantišką bei tirštą riešutų sviesto padažą, kurį norėsitė dėti visur arba tiesiog valgyti šaukštais, kai tik pasigaminsite.

Ingredientai

iešmeliai:

  • 1 kg vištienos (filė arba kitos dalies be kaulo)
  • 150 g kokosų pieno arbe kremo
  • 4 skiltelės traiškytų česnakų
  • 4 šaukšteliai kario prieskonių 
  • 2 šaukšteliai druskos (be kaupo)

padažas:

  • 80 g riešutų sviesto
  • 100 g kokosų pieno arba kremo
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1 šaukštelis kario prieskonių
  • 40 ml vandens
  • jei norisi - čili prieskonių arba aštraus padažo

Gaminimo eiga

iešmeliai:

  • Supjautau vištieną nedideliais gabalėliais, kurie tiktų mano turimiems iešmeliams (kuo didesni iešmeliai tuo stambesni gali būti gabalėliai ir atvirkščiai). Jei naudosiu medinius iešmelius, juos pamerkiu į vandenį, kad kepant griliuje ne taip degtų.
  • Užmarinuoju vištieną: į indą su pjaustyta vištiena sudedu visus likusius iešmelių ingredientus ir gerai išmaišau. Vištieną palieku marinuotis kiek pavyksta ilgiau: kelias valandas arba per naktį. Bet greitesniam variantui ir po pusvalandžio jau galima kepti.

padažas:

  • Kol vištiena marinuojasi ir kaista grilis, gaminu riešutų sviesto padažą: visus ingredientus sudedu į nedidelį puodą ir kaitinu ant vidutinės ugnies maišydam kol padažas trumpam švelniai užverda ir tampa vientisos masės.

paruošimas:

  • Vištienos gabaliukus sumaunu ant iešmelių ir kepu vidutinio karščio grilyje, kol šiek tiek apskrunda ir tinkamai iškepa. Kepimo laikas priklauso nuo grilio temperatūros ir grotelių aukščio.
  • Valgome iškart, dar karštą vištieną su šiltu padažu, virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.