VIŠTIENOS SALOTOS SU ANAKARDŽIŲ PADAŽU IR DUONOS SKREBUČIAIS
Gaivios ir traškios salotos, kurios pasotina ir suteikia energijos neapsunkindamos. Jose daug baltymų iš vištienos ir anakardžių, žali brokoliai ir granatų sėklos atsineša vitaminus, skaidulas ir mikroelementus, o vynuogės suteikia malonaus saldumo. Juodos duonos skrebučiai (renkuosi ruginę su saulėgrąžomis) - sudėtiniai angliavandeniai ir malonus traškumas. Siūlau išbandyti :)
padažui:
- 100 g anakardžių
- 1/2 nedidelės citrinos sulčių (±20 ml)
- 2 šaukštai alyvuogių ar kito mėgstamo aliejaus
- 1 česnako skiltelė
- 1 šaukštelis medaus
- 1 šaukštelis mėgstamų garstyčių
- 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 150 ml vandens
duonos skrebučiams:
- 280 g juodos duonos (tinka su sėklomis)
- 2 šaukštai alyvuogių ar kito mėgstamo aliejaus
- 1/2 šaukštelio druskos
visa kita:
- 350 g rūkytos, keptos arba virtos vištienos
- 250 g besėklių vynuogių
- 1 vidutinio dydžio brokolis
- 1 granatas
padažas:
visus padažo ingredientus sudedu į trintuvo ar kokteilinės indą ir malu iki vientisos konsistencijos, kol nelieka riešutų gabalėlių. Sumaltą padažą atidedu. Jis šiek tiek sutirštėja, kol ruošiu kitus ingredientus.
duonos skrebučiai:
duoną supjaustau nedideliais kubeliais ir suberiu į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
juos apšlakstau aliejumi ir užberiu druską. išmaišau gabalėlius naudodama du šaukštus arba rankas, kad aliejus ir druska pasiskirstytų tolygiai.
gabalėlius skardoje paskirtau vienu sluoksniu ir kepu orkaitėje naudodama grilio funkciją apie 10-15 min. Kepimo eigoje skrebučius pamaišau bent 1-2 kartus, kad apskrustų iš visų pusių. Kepu iki norimo apskrudimo lygio.
iškepusius skrebučius ištraukiu iš orkaitės ir palieku atvėsti, kol ruošiu kitus ingredientus.
visa kita:
vištieną supjaustau vidutinio dydžio kubeliais. Vynuoges pjaunu išilgai perpus. Brokolį supjaustau nedidelio kąsnio dydžio gabalėliais, panaudodama ir jo kotą (sumedėjusią koto dalį nupjaunu, o šerdį naudoju salotoms). Granato sėklas išlukštenu ir visus šiuos ingredientus dedu į didelę lėkštę ar dubenį.
Prieš patiekiant į dubenį su vištiena ir daržovėmis beriu ir ataušintus duonos skrebučius. Užpilu kreminį padažą ir išmaišau. Valgome iškart!