Sausoje keptuvėje pakepinu riešutus ir leidžiu jiems ataušti ant pjaustymo lentos, kol ruošiu tešlą. Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas viršuje ir apačioje.
Į kokteilių plaktuvo arba maisto smulkintuvo indą sudedu visus ingredientus iš grupės "pirmam malimui" ir gerai sumalu, kol masė tampa visiškai vientisa (nebesimato avižinių dribsnių gabalėlių).
Atidariusi indą į jį supilu ingredientus "antram malimui": miltus ir kepimo miltelius. Šįkart malu neilgai, tik kol įsimaišo miltai.
Grįžtu prie ataušusių riešutų ir juos šiek tiek pasmulkinu dideliu peiliu. Maždaug trečdalį riešutų atidedu barstymui, o likusius suberiu į smulkintuvo indą su tešla ir išmaišau mentele ar šaukštu (jau nemalu!).
Tešlą supilu į gausiai sviestu išteptą kekso kepimo formą ir išlyginusi tešlos paviršių jį apibarstau atidėtais riešutais.
Formą šaunu į įkaitusią orkaitę, viena lentynėle žemiau nuo centrinės ir kepu apie 40-45 min., arba kol keksas iškils, rusvai apskrus jo paviršius ir įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą jį ištrauksiu neapsivėlusį tešla.
Iškeptą bananų duoną iškart išverčiu iš formos ant grotelių, kad šiek tiek arba visiškai atvėstų ir ragauju dar šilltą arba ataušintą. Labai gardu be jokių priedų arba su sviestu!