Grįžti

KALĖDINIS SIRUPAS

Tai yra prieskoninis saldus skystis, tinkamas labai daug kam pagardinti. Pagalvokite apie purius blynus, lietinius, kavą, arbatą, granolą, jogurtą, pyragus, kokteilius, košes, karštą šokoladą, torto biskvito sulaistymą ar net padažus salotoms... Panaudojimų būdų galybė, o kvapas ir skonis iškart primins žiemos šventes.

Ingredientai

  • 750 ml vandens
  • 400 g rudojo cukraus (tinka ir baltasis)
  • 0,5 stiklinės moliūgų piurė (nebūtina, galima keisti vandeniu)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (tiks ir dvigubas kiekis vanilinio cukraus)

PRIESKONIAI:

  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 1 šaukštelis tarkuoto muskato riešuto
  • 1 šaukštelis maltų kadramonų
  • 1 šaukštelis imbierų
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių

Gaminimo eiga

  • Pasiruošiu sandarius stikliniu buteliukus arba stiklainius, į kuriuos pilstysiu sirupą.
  • Puode sumaišau vandenį, cukrų, vanilę, moliūgų piurė ir prieskonius.
  • Skystį užverdu. Užvirus sumažinu kaitrą ir leidžiu sirupui lengvai pavirti dar 5 minutes.
  • Sirupą perkošiu koštuvo pagalba ir dar karštą supilstau į tarą (tirščius panaudoju blynų, pyrago tešlai ar pan.). Leidžiu atvėsti ir sandėliuoju tamsioje spintelėje, sandėliuke arba rūsyje.