Dubenyje sumaišau sausus ingredientus: miltus, druską ir kepimo miltelius.
Supilu šiltą vandenį (naudoju karštą vandenį iš čiaupo) ir aliejų.
Maišau tešlą šaukštu ar šakute kol nebelieka skysčio ir maišyti nebeišeina. Tuomet pradedu minkyti rankomis. Minkau iki vientisos tešlos konsistencijos, kol nelieka sausų miltų ir tešla nebelimpa prie rankų.
Iš tešlos suformuoju taisyklingą diską (plokščią kamuolį) ir picos pjaustymo principu naudodama peilį ar tešlos mentelę padalinu diską į 8 vienodas dalis.
Iš kiekvieno tešlos trikampio suformuoju po kamuoliuką ir leidžiu kamuoliukams pailsėti bent 10 minučių prieš pradėdama kočioti. Tokius kamuoliukus galima pasiruošti iš anksto ir kepti vėliau. Tokiu atveju juos riekia gerai uždengti ar įdėti į indelį su dangčiu, kad neapdžiūtų paviršius. Ant pjaustymo lentos arba švaraus stalo paberiu šiek tiek miltų ir iš kiekvieno rutuliuko iškočioju norimo storio tortiliją. Jei tortilijas naudosiu suktinukams vynioti, kočioju kuo ploniau, turėdama omenyje, kad kepdamos tortilijos šiek tiek pasipučia. Jei kočioti nesiseka ir tešla nepasiduoda, leidžiu jai pailsėti dar 10 min. Ant vidutinės kaitros gerai įkaitinu keptuvę. Keptuvė turi būti stipriai karšta, bet nedegti. Įkaitus dedu tortiliją (riebalų kepimui nenaudoju) ir kepu 1-2 minutes, kol pamatau paviršiuje iškilusius burbuliukus. Patikrinusi, ar pakankamai paskrudo kepamoji pusė (turi susidaryti rusvos puslelės), apverčiu tortiliją ir antrąją pusę kepu kiek trumpiau, tikrindama, ar nedega. PATARIMAS: jeigu tortilijos iškepa traškiu paviršiumi, o ne minkštos, reikia didinti keptuvės kaitrą ir kepti trumpiau. Jeigu ant tortilijų atsiranda juodi sudegę ploteliai, reikia šiek tiek sumažinti kaitrą ir tumet kepti vos ilgiau. Pataikius tinkamą kaitrą, tortilijos gaunasi minkštos, tinkamos vyniojimui, su rusvomis paskrudusiomis pūslelėmis. Tinkamai kepant, apvertus tortiliją ant antrosios pusės, ji išsipučia, nes jos viduje atsiranda vienas ar keli karšto oro burbulai . Iškeptas tortilijas dedu vieną ant kitos, kad neatvėstų per greitai ir uždengiu rankšluostėliu, kad aušdamos neišgarintų per daug drėgmės ir liktų minkštos. Visiškai ataušintas tortilijas galima laikyti užspaudžiamame maišelyje kelias dienas ir valgyti šaltas, arba šiek tiek pašildyti karštoje keptuvėje prieš vyniojant suktinį, arba pakepti jau suvyniotą suktinį.