Nuo gerai nuplauto apelsino smulkia tarkele nutarkuoju oranžinę žievelės dalį. Stengiuosi netarkuoti baltosios dalies, kuri yra karti.
Sausoje keptuvėje pakepinu anakardžius ir atidedu, kad atvėstų.
Į dubenį sudedu kokosų ir alyvuogių aliejus, cukrų ir vanilę. Masę plaku, kol ji šiek tiek pabąla.
Toliau plakdama masę į ją įmušu po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplaku.
Dabar sudedu apelsinų žievelę, cinamoną ir ciberžolę. Vėl išplaku.
Į masę keliauja miltai, kepimo milteliai ir druska. Ją maišau tol, kol tešla tampa stambių trupinių tekstūros.
Į tešlą dedu spanguoles ir ataušintus anakardžius, įminkau juos rankomis.
Tešlą dedu ant pabarstyto miltais stalo ir suformuoju rutulį. Jį padalinu į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuoju pailgą ritinį ir suploju paviršių, kad būtų panašus į batoną.
Abu "batonus" dedu į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepu įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 35 min.
Iš orkaitės išimtus "batonus" palieku atvėsti 1-2 minutes. Tuomet supjaustau juos aštriu dideliu peiliu be dantukų maždaug 1,5 cm storio riekelėmis stengdamasi jų nesutrupinti.
Riekeles suguldau atgal į kepimo skardą ir kepu dar kartą tokio pat karščio orkaitėje 12-15 min. Išimtus biskočius visiškai atvėsinu. Atvėsintus galima apšlakstyti tirpintu baltuoju šokoladu.