Grįžti
Spausdinti receptą
4.50 from 2 votes

KREKERIAI SU RIEŠUTAIS IR SĖKLOMIS

Krekeriai pilni riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių, puikiai tiksiantys užkandžių lentoms, priešpiečių dėžutėms ar tiesog prigriebti, kai norisi kažką pakramsnoti. Riešutus, sėklas ir džiovintus vaisius galima keisti pagal savo skonį ir norą. Krekeriai puikiai laikysis sandariame stikliniame inde daugiau nei mėnesį.

Ingredientai

  • 150 g kvietinių miltų
  • 80 g ruginių miltų
  • 2 šaukšteliai* kepimo miltelių (nubraukti)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 30 g cukraus
  • 100 g razinų ir/ar džiovintų spanguolių
  • 150 g riešutų ir stambių sėklų mišinio (pvz.: anakardžiai, saulėgrąžos, moliūgų sėklos)
  • 80 g smulkių sėklų mišinio (pvz.: chia, aguonų, kanapių, sezamų, linų sėmenų)
  • 250 ml mėgstamo pieno
  • 100 ml vandens

Gaminimo eiga

  • Dubenyje sumaišau visus sausus ingredientus.
  • Pilu pieną ir vandenį. Užmaišau tešlą.
  • Kepimo indą gausiai ištepu sviestu arba iškloju kepimo popieriumi. Rinkausi keramikinį 22 x 15 cm indą. Dar tiktų pailga kekso/duonos forma.
  • Kepu 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 45 min.
  • Kepaliuką iškart išimu iš kepimo indo ir ataušinu ant grotelių. Kai ataušta, valandai dedu į šaldiklį ar kelioms valandoms į šaldytuvą. Taip kepaliukas sutvirtėja ir būna lengviau pjaustyti.
  • Dideliu ir aštriu peiliu kepaliuką supjaustau kuo plonesnėmis reikelėmis.
  • Riekeles dedu į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepu 200 laipsnių temperatūroje (be vėjelio) apie 20 min. Antras kepimo laikas priklausys nuo reikelių storio. Kuo storesnės - tuo ilgiau reikėtų ir kepti.