Grįžti

APELSININIS MOLIŪGŲ KEKSAS

Nuostabus, drėgnas, kvapnus ir su traškia plutele. Šiam keksui man netrūksta nei glaisto, nei kremo. Atrodo, jis tiesiog subalansuotas savaitgalio desertui po pietų. Užmaišau ir pašaunu kepti prieš sėdant pietauti, o papietavus jis jau laukia, kada bus suvalgytas. Mano vaikų labai mėgiamas kepinys, kurį jie vadina oranžiniu keksu. Dar receptas yra puikus būdas panaudoti moliūgų piurė!

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 140-180 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 110 g sviesto
  • 275 g labai tirštos moliūgų piurė
  • 65 g graikiško jogurto (tinka ir grietinė)
  • 1 apelsino žievelė
  • 270 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio* kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio* sodos
  • 0,5 šaukštelio* druskos (*nubraukto)

Gaminimo eiga

  • Dubenyje iki baltų putų išplaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tai užtruks apie 4-5 min.
  • Įštirpintą ir kiek atvėsintą sviestą pilu į plaktus kiaušinius ir vėl išplaku. Šįkart ilgai plakti nereikia - kol masė taps vientisa.
  • Į plakinį dedu moliūgų piurė, jogurtą ir apelsino žievelę. Labai trumpai perplaku. Neplakite ilgai, nes tešla praras purumą!
  • Dabar į tešlą keliauja miltai, kepimo milteliai, soda ir druska. Išmaišau mentele ar šaukštu, stengdamasi nepersukti tešlos, kad joje liktų kuo daugiau oro.
  • Tešlą sudedu į kekso formą gausiai išteptą sviestu ir pabarstytą manų kruopomis. Tai garantuoja, kad kepinys neprilis ir jį bus lengva išimti.
  • Kepu 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 55 min.
  • Iškeptą keksą iškart perkeliu ant metalinių grotelių, kad šiek tiek atvėstų ir iš visų pusių susiformuotų traški plutelė.