Grįžti

BALTIEJI "ŠALTIBARŠČIAI" SU RIDIKĖLIAIS

Gaivi šalta kefyro sriuba su šviežiais ridikėliais ir agurkėliais. Jei mėgstate šaltibarščius ir kartais norisi paįvairinimo, ši sriuba jums turėtų patikti. Juk pavasaris jau čia, ridikėliai pradeda dygti tiek darže, tiek parduotuvėse.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 3 trumpieji agurkai
  • 5-6 didesni ridikėliai
  • Ryšulėlis svogūnų laiškų
  • Skiltelė česnako
  • Sauja smulkintų krapų (tinka ir šaldyti)
  • 600 ml riebaus kefyro
  • 1-2 šaukšteliai obuolių acto
  • Druskos

Gaminimo eiga

  • Išverdu kiaušinius: dedu juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip lengviau nusilupa, nei pradedant virti šaltame) ir verdu 8 min. Tuomet trynys bus dar šiek tiek minkštas ir kremiškas. Jei norėčiau kiaušinius smulkinti į įmaišyti į sriubą (o ne patiekti ant sriubos viršaus perpjautus pusiau), tuomet virčiau 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilu karštą vandenį ir vėsinu kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.
  • Agurkėlius supjaustau nedideliais kubeliais, ridikėlius šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinu peiliu arba sukarpau žirklėmis. Dedu į dubenį, kuriame maišysiu sriubą.
  • Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberiu gerą žiupsnį druskos ir leidžiu krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskiria sultis ir pradeda stipriau kvepėti.
  • Į dubenį su supjaustytom daržovėm dedu išspaustą česnaką ir krapus. Užpilu kefyru ir gardinu šaukšteliu obuolių acto. Ragauju: pagal skonį sūdau ir, jei norisi rūgštelės, pridedu dar acto.
  • Patiekiu iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis.