Grįžti

ĮDARYTI KIAUŠINIAI SU MARINUOTAIS AGURKĖLIAIS IR GARSTYČIOMIS

Šiam patiekalui galima naudoti jau turimus virtus kiaušinius arba išsivirti čia ir dabar. Tokius kiaušinius mėgstu gaminti po Velykų, kai šaldytuve atsiranda likusių nuliūdusių margučių. Įdaras pakelia paprastus virtus kiaušinius į visai kitą lygį ir jie virsta ne tik gražiais, bet ir fantastiškai skaniais trijų kasnių užkandžiais arba visai prašmatniais pusryčiais.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 25 g marinuotų mažųjų agurkėlių
  • 1,5 šaukšto majonezo
  • 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
  • druskos, pipirų

Gaminimo eiga

  • Kiaušinius verdu 11 min.: dedu į jau verdantį vandenį. Tik pasibaigus virimo laikui, kiaušinius vėsinu po šaltu vandeniu.
  • Kiaušinius nulupu ir atsargiai perpjaunu perpus, stengdamasi nepažeisti puselių. Trynius kruopščiai išimu į dubenėlį.
  • Dubenėlyje sumaišau itin smulkiai supjaustytus agurkėlius, garstyčias, majonezą ir trynius iki kreminės masės. Pasūdau ir beriu pipirų pagal skonį.
    (Įdaras turi būti kiek sūrokas ir ryškesnio skonio, nes keliaus ant baltymo puselių, kurios neturi skonio)
  • Šaukšteliu įdaro pridedu į baltymų puseles. Pabarstau žalumynais.