Grįžti

APELSININĖ JOGURTO ŽELĖ

Lengvas, kremiškas, viliojantis desertas, kurį siūlau patiekti individualiose taurėse ar stiklinėse. Užmaišyti užtruksite ne daugiau 10 min. Paruošti galima iš vakaro ir sau ramiu veidu nustebinti šeimyną po savaitgalio pietų :). Iš šio kiekio paruošite dvi didesnes porcijas arba 3-4 mažas stiklinėles.

Ingredientai

  • 370 g natūralaus BIOS jogurto (1 didelis indelis)
  • 1 šaukštelis* apelsinų žievelių
  • 100 ml šviežių apelsinų sulčių (iš maždaug vieno vidutinio apelsino)
  • 2 šaukšteliai* smulkios želatinos (rekomenduoju Dr. Oetker)
  • 2 šaukštai* cukraus (arba saldiklio)
  • 1 šaukštelis* vanilinio cukraus
  • (*nubraukti, be kaupo)

Gaminimo eiga

  • Nuo gerai nuplauto apelsino nutarkuoju viršutinį oranžinį žievelės sluoksnį, kol turiu reikiamą jos kiekį.
  • Spaudžiu apelsinų sultis. Jas perkošiu per sietelį, kad neliktų tirščių.
  • Į nedidelį puodą pilu apelsinų sultis ir želatiną. Puodą kaitinu ant itin silpnos kaitros vis pamaišydama, kol želatina visai ištirpsta ir nebesimato jos gabalėlių. Tai užtruks bent kelias minutes.
    * SVARBU! kaitinti reikia tik šiek tiek. Skystis negali tapti karštas ar užvirti, nes želatina neteks veiklumo.
  • Dubenyje sumaišau jogurtą, žieveles, cukrų ir vanilinš cukrų.
  • Vis maišydama jogurto masę į ją supilu sultis su ištirpusia želatina. Gerai išmaišau.
  • Paruoštą masę supilstau į taures ar stiklines, uždengiu jas ir dedu į šaldytuvą, kad sustingtų. Paprastai želė sustingsta per kelias valandas.