Grįžti

MANO MĖGSTAMIAUSIA GRANOLA

Jau daug metų mano gaminama granola, kuri niekad nenuvilia. Naudojame kaip paskaninimą natūraliam jogurtui, varškei, košei ar kitokiems pusryčių dubenėliams. Granola laikosi labai ilgai traški sandariame stikliniame inde!

Ingredientai

sirupui:

  • 100 g medaus
  • 75 g cukraus (tinka ir rudasis, ir baltasis)
  • 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
  • Šaukštelis druskos (nubrauktas)
  • Šaukštelis cinamono
  • Keli patarkavimai muskato riešuto

sausieji ingredientai:

  • 5 stiklinės* pilno grūdo avižinių dribsnių (*250 ml)
  • 3-4 stiklinės megstamų riešutų ir sėklų mišinio (tinka bet kokie riešutai, kokosų riekelės ar drožlės, saulegrąžos, moliūgų sėklos, sezamai, chia, kanapių sėklos…)

Gaminimo eiga

  • Į mažą puodą sudedu visus sirupo ingredientus ir kaitinu ant nedidelės kaitros nuolat maišydama plakimo šluotele. Svarbu neužvirti! Ištirpus medui ir aliejui, nuolatinis maišymas sujungia viską į vientisą tirštą masę. Kai pasiekiu tiršto sirupo konsisteciją, išjungiu viryklę.
  • Dideliame dubenyje sumaišau sausus ingredientus. Riešutus dedu pasmulkintus (skonio reikalas).
  • Ant sausų ingredientų pilu dar neataušusį sirupą (ataušęs labai sutirštėja ir tampa sunku išmaišyti). Viską gerai išmaišau, kad sirupas pasiskirstytų tolygiai.
  • Gautą masę padalinu perpus ir tolygiai paskleidžiu dvejose orkaitės skardose ištiestose kepimo popieriumi.
  • Kepu iš anksto įkaitintoje 160 laipsnių orkaitėje SU vėjeliu apie 18-20 min. Būtinai pamaišau bent vieną kartą (praėjus 10-15 min.), o geriausia dukart.
  • Iškepusią granolą išimu iš orkaitės ir palieku VISIŠKAI ataušti ir sustingti skardoje. Taip susidaro sulipę traškūs grumsteliai, primenantys florentinus. Yum! VISIŠKAI ataušintą granolą perkeliu į sandarų stiklinį indą.