Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 6 votes

SPAGEČIAI SU PESTO IR MASKARPONE

Kremiški, sotūs, komfortiški ir (bent jau man) keliantys pasitenkinimą spagečiai! Gaminimo procesas labai greitas ir nesudėtingas, o pagamintas patiekalas išties keliantis įspūdį!

Ingredientai

  • 250 g vyšninių pomidoriukų
  • 6 česnako skiltelės
  • Alyvuogių aliejus kepimui
  • 500 g spagečių (rinkausi Vio Village)
  • 140 g pesto (rinkausi Billa Bio)
  • 200 g maskarponės
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Parmezano patiekalo užbaigimui

Gaminimo eiga

  • Pomidoriukus perpjaunu perpus, o česnako skilteles susmulkinu kuo smulkiau.
  • Užkaičiu puodą, kuriame virsiu spagečius. Į vandenį dedu šaukštą su kaupu druskos.
  • Į vidutinio karštumo didelę keptuvę ar troškintuvą pilu aliejaus ir dedu smulkintus česnakus. Kepu 1-2 minutes, ne ilgiau (česnakai gali labai greitai pradėti degti ir apkarsti).
  • Pas česnakus beriu visus pomidoriukus ir nubrauktą šaukštelį druskos. Kepinu kol pomidoriukai šiek tiek "susileidžia" (apie 4-7 min., priklausomai nuo kaitros).
  • Kol kepa pomidoriukai, į jau verdantį vandenį sudedu spagečius. Nustatau virimo laiką, kad nepervirtų: verdu 3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes makaronai po virimo dar šildysis karštame padaže. Kai tik virimo laikas baigiasi, nukošiu spagečius (tik nepamirštu į atskirą indą įsipilti makaronų virimo vandens padažui).
  • Į keptuvę sudedu pesto ir pilu 300 ml makaronų virimo vandens (iš verdančių spagečių puodo). išmaišau ir sumažinu kaitrą iki labai nedidelės.
  • Dabar į padažą sudedu maskarponę ir juodųjų pipirų. Viską išmaišau ar net panaudoju plakimo šluotelę, jei maskarponės gabaliukai nenori "pasileisti". Ragauju padažą: gal trūksta druskos ar pipirų?
  • Nukoštus spagečius sudedu į padažą ir išmaišau. Patiekiu su tarkuotu parmezanu ir papildomu žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.