Pomidoriukus perpjaunu perpus, o česnako skilteles susmulkinu kuo smulkiau.
Užkaičiu puodą, kuriame virsiu spagečius. Į vandenį dedu šaukštą su kaupu druskos.
Į vidutinio karštumo didelę keptuvę ar troškintuvą pilu aliejaus ir dedu smulkintus česnakus. Kepu 1-2 minutes, ne ilgiau (česnakai gali labai greitai pradėti degti ir apkarsti).
Pas česnakus beriu visus pomidoriukus ir nubrauktą šaukštelį druskos. Kepinu kol pomidoriukai šiek tiek "susileidžia" (apie 4-7 min., priklausomai nuo kaitros).
Kol kepa pomidoriukai, į jau verdantį vandenį sudedu spagečius. Nustatau virimo laiką, kad nepervirtų: verdu 3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes makaronai po virimo dar šildysis karštame padaže. Kai tik virimo laikas baigiasi, nukošiu spagečius (tik nepamirštu į atskirą indą įsipilti makaronų virimo vandens padažui).
Į keptuvę sudedu pesto ir pilu 300 ml makaronų virimo vandens (iš verdančių spagečių puodo). išmaišau ir sumažinu kaitrą iki labai nedidelės.
Dabar į padažą sudedu maskarponę ir juodųjų pipirų. Viską išmaišau ar net panaudoju plakimo šluotelę, jei maskarponės gabaliukai nenori "pasileisti". Ragauju padažą: gal trūksta druskos ar pipirų?
Nukoštus spagečius sudedu į padažą ir išmaišau. Patiekiu su tarkuotu parmezanu ir papildomu žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.