Grįžti
Spausdinti receptą
4.83 from 17 votes

KEFYRO BLYNAI

Putlūs, purūs, burnoje tirpstantys blynai minkštu vidumi ir traškiu krašteliu. Idealūs savaitgalio pusryčių pretendentai. Šio kiekio pakaks maždaug dviems žmonėms, tad drąsiai dvigubinkite, jei valgančiųjų bus daugiau.

Ingredientai

  • 1 kiaušinis
  • 1-2 šaukšteliai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 40 g sviesto (rinkausi "DVARO")
  • 200 g kefyro (rinkausi "DVARO" 3,4% rieb.)
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1,2 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • Sviesto kepimui

Gaminimo eiga

  • Į dubenį, kuriame maišysiu tešlą, mušu kiaušinį, dedu cukrų ir vanilinį cukrų. Išplaku iki suputojimo.
  • Mažame puode and nedidelės kaitros ištirpinu 40 g sviesto.
  • Praaušusį sviestą ir kefyrą supilu į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišau.
  • Dabar į tešlą sudedu likusius sausus ingredientus: miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau šaukštu, kol nelieka sausų miltų. Svarbu: tešloje turi likti šiek tiek gumuliukų. Nepermaišykite tešlos, tada turėsite purius pasipūtusius blynus.
  • Keptuvę įkaitinu ant vidutinės kaitros. Dedu gabaliuką sviesto, pilu po šaukštą tešlos kiekveinam blynui. Iškepusius blynus valgome su uogiene, sirupu, medumi, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.