Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 7 votes

Cukinijų blynai su kukurūzais

Pikantiški ir purūs cukinijų blynai su konservuotais kukurūzais. Greitai ir lengvai paruošiami iš beveik visada šaldytuve ir spintelėje esančių ingredientų. Mėgstu jų pikantišką skonį, lengvą tekstūrą, praskaidrintą traškiais ir saldžiais kukurūzais. Puikus receptas vasariniam cukinijų ir žalumynų derliui.

Ingredientai

  • 500 g cukinijų
  • 1 šaukštas druskos
  • 25 g parmezano sūrio (tinka "Džiugas" ar pan.)
  • Mėgstami žalumynai (petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai...) (gali būti džiovinti)
  • 4 kiaušiniai
  • Juodieji pipirai
  • 1-2 česnako skiltelės
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų (340-400 g)
  • 130 g avižinių arba kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga

  • Sutarkuoju cukinijas šiaudeliais arba įprasta "bulvių" tarka. Beriu druską ir išmaišau rankomis. Tarkius dedu į sietelį ant dubens, kad varvėtų skystis. Atidedu, kol ruošiu tešlą.
  • Smulkia tarka sutarkuoju sūrį.
  • Susmulkinu žalumynus, jei naudoju šviežius.
  • Didesniame dubenyje išplaku kiaušinius. Į juos beriu kukurūzus, sūrį, žalumynus, juodųjų pipirų ir įspaudžiu česnakus. Viską išmaišau.
  • Atidėtas cukinijas imu po saują ir nuspaudžiu skystį. Nuspaustas dedu į tešlos dubenį.
  • Beriu miltus ir kepimo miltelius. Maišau šaukštu, kol neliks sausų miltų. Nepermaišau.
  • Kepu karštoje keptuvėje su mėgstamais riebalais.