Grįžti

MOLIŪGŲ PIURĖ

Pasigaminus piurė, ją galima panaudoti labai įvairiai: sriuboms, padažams, troškiniams, keksams, desertams, kremams ar net gėrimams ruošti. Ji šaldytuve išsilaikys apie savaitę, o šaldiklyje ir visą žiemą.

Ingredientai

  • Moliūgas (ir viskas!)

Gaminimo eiga

  • Nuplautą moliūgą perpjaunu perpus ir šaukštu išskobiu sėklas su minkštimu (sėklas galima pakepinti orkaitėje ir suvalgyti).
  • Orkaitės skardą ištiesiu kepimo popieriumi ir guldau į ją moliūgo puseles pjūvio puse žemyn.
  • Moliūgą kepu iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje be vėjelio apie 60-80 min., priklausomai nuo moliūgo dydžio.
  • Iškepusias puseles atsargiai apverčiu, šiek tiek atvėsinu ir šaukštu išskobiu minštimą. Dedu jį tiesiai į kombaino indą (su peiliu apačioje). Malimui galima naudoti ir rankinį trintuvą arba kokteilių plaktuvą.
  • Sumalu moliūgus iki piurė konsistencijos.