Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

KARAMELIZUOTŲ SVOGŪNŲ DŽEMAS

Šis pikantškas džemas, gaminamas iš daugelio virtuvėse įprastų produktų, atneš naują ir galbūt dar neragautą skonį. Puikiai dera prie sūrių, įvairių užkandžių, labai gardu tepti ant skrebučio ar bruschettų, gardinti raudonos mėsos kepsnius, papildyti budos dubenėlius ar takus. Džemą galima užkonservuoti kaip įprastas uogienes ir taip spintelėje turėti atsarginę skonio šventę.

Ingredientai

  • 2 kg svogūnų
  • 60 ml alyvuogių aliejaus (4 šaukštai)
  • 80 g rudojo cukraus
  • 100 ml balzaminio acto
  • 2 šaukšteliai* džiovintų čiobrelių (tinka ir žali) (*nubrauktas)
  • 2 šaukšteliai* druskos (*nubraukti)
  • 1 *šaukštelis maltų juodųjų pipirų (*nubrauktas)

Gaminimo eiga

  • Nulupu svogūnus ir supjaustau pusžiedžiais.
  • Į įkaitintą keptuvę/puodą su aliejumi pilu supjaustytus svogūnus ir kepu ant vidutiniškai didelės kaitros vis pamaišydama, kol svogūnai tampa auksiniai. Užtrunku apie 30 min.
  • Beriu cukrų ir porą minučių maišau, kol cukrus beveik ištirpsta.
  • Tada beriu čiobrelius, druską ir pipirus. Padidinu kaitrą ir apie 5 minutes vis pamaišydama leidžiu cukrui karamelizuoti svogūnus.
  • Sumažinu kaitrą vėl iki vidutinės. Supilu balzaminį actą ir gerai išmaišiusi džemą paverdu dar 10 min.
  • Džemą uždarau į sandarų indelį ir laikau šaldytuve bedaugiau nei mėnesį arba užkonservuoju (kaip uogienes) ir laikau spintelėje per žiemą.