Grįžti
Spausdinti receptą
4.50 from 4 votes

AZIJIETIŠKOS TRAIŠKYTŲ AGURKŲ IR MORKŲ SALOTOS

Vienas skaniausių būdų paruošti šviežius agurkus. Salotos ryškios ne tik spalvomis, bet ir skoniais. Sultingi agurkai, traškūs riešutėliai ir morkų lazdelės aplieti česnakiniu sezamų ir sojos padažu... Yum!

Ingredientai

  • 2 ilgieji agurkai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 vidutinio dydžio ar didelė morka
  • 100 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
  • 1 šaukštas kepintų sezamų sėklų

padažui:

  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1-2 šaukšteliai cukraus
  • 1-3 sutraiškytos česnako skiltelės
  • žiupsnis čili dribsnių (nebūtina)

Gaminimo eiga

  • Agurkus perpjaunu išilgai, sudedu ant pjaustymo lentos pjūviu žemyn ir užtiesiu plastikinį maišelį (panaudoju perkirptą agurkų pakuotę arba švarų jau naudotą maišelį). Taip pat tiktų ir kepimo popierius. Naudodama kočėlą daužau agurkus. Taip jie susiploja ir susitraiško.
  • Nuėmusi plėvelę traiškytus agurkus supjaustau vidutinio storio riekelėmis.
  • Agurkų riekeles sudedu į lėkštę ir tolygiai užbarstau druską. Palieku pastovėti apie 15 minučių. Dėl pasūdymo iš agurkų pradeda skirtis skystis.
  • Ant tuščio dubens uždedu didelį sietelį ir į jį įtiesiu švarų ir ploną virtuvinį rankšluostėlį. Sūdytus agurkus supilu ant rankšluostėlio ir suėmusi rankšluostėlio kraštus išgręžiu iš agurkų skysčio. Nebūtina išgręžti ypatingai stipriai, bet nereikėtų ir drovėtis.
  • Dabar agurkus sudedu į didelę lėkštę ar dubenį, kuriame maišysiu salotas. Taip pat sudedu ir šiaudeliais tarkuotas (arba pjaustytas rankomis) morkas, šiek tiek peiliu pasmulkintus žemės riešutus (dalį riešutų galima pasilikti galutiniam salotų pabarstymui) ir sezamų sėklas.
  • Į užsukamą stiklainėlį arba nedidelį dubenėlį sudedu visus padažui skirtus ingredientus. Stiklainėlį užsuku ir kratydama suplaku padažą, kol tampa vientisas. Jei naudoju dubenėlį - jį gerai išmaišau šaukšteliu.
  • Padažą užpilu ant daržovių ir išmaišau salotas. Jei pasilikau dalį riešutų, juos užberiu ant viršaus. Štai ir viskas!