Įkaitinu keptuvę ant vidutinės kaitros ir suberiu šiaudeliais ar spirgučiais pjaustytą šoninę. Kepu porą minučių, kol šoninė apšyla.
Porą supjaustau stambiais pusmėnuliais (t.y. stiebą perpjaunu išilgai perpus, o tuomet pjaustau storais grižinėliais) ir dedu į keptuvę pas šoninę bei kepinu keletą minučių, kol jis suminkštėja.
Tuomet tik pusiau nusunkiu pupelių skardinę - palieku apie pusę jų skysčio, nes jis pravers troškinant špinatus. į keptuvę supilu skardinės turinį ir maišau kol pupelės sušyla.
Dabar į keptuvę dedu špinatus. Jų bus visas kalnas, bet sudėjusi užvožiu dangtį ir palieku kelias minutes, kad garai suminkštintų špinatus ir būtų lengviau išmaišyti. Po poros minučių atidengiu ir žnyplėmis įmaišau špinatus, kurie bemat stipriai susitraukia.
Ragauju ir beriu juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Jei šoninė ir pupelės buvo gan sūrūs, druskos gali išvis neprireikti.
Keptuvės turinį paskirstau vienodu sluoksniu ir įsitikinu, kad špinatai nėra sukritę į vieną vietą. Šaukštu padarau duobutes kiaušiniams. Kiek kiaušinių, tiek duobučių. Į kiekvieną įmušu po kiaušinį stengdamasi nesugadinti trynio. Ant kiekvieno kiaušinio užberiu mažytį žiupsnelį druskos.
Keptuvę uždengiu ir kepu tol, kol kiaušiniai pasieks mano norimą lygį. Čia klaidų nėra - vieni mėgsta kietus trynius, kiti skystus, tad skonio reikalas. Mano pasirinkimas - skysti tryniai, tad atidžiai stebiu situaciją, kad laiku sustabdyčiau kepimą.
Patiekiu su plokščiomis duonelėmis ar šviežia duona.