KIAUŠINIŲ IR PUPELIŲ KEPTUVĖ SU ŠONINE IR ŠPINATAIS

2024-02-29

Nors kiaušinius valgau visus metus, bet jau pastebėjau tendenciją, kad artėjant pavasariui (o tai reiškia – Velykoms), noras sustiprėja. Ne vienus metus buvo taip, kad atsivalgau kiaušinių mėnesį iki Velykų ir per jas, o tuomet būna pertrauka, kai jų norisi mažiau. Taigi dabar pats kiaušinių įkarštis mano virtuvėje. Šiandienos tema – kiaušinių ir pupelių keptuvė su šonine, špinatais ir porais. Sotus ir maistingas patiekalas, kurį pagaminu labai greitai, o jis tinka tiek pusryčiams, pietums, tiek vakarienei. Aš esu sviestinių pupelių vergė – man jos niekaip neatsibosta, o derinyje su kiaušiniais yra neatsivalgomos. Pridėkim šiek tiek šalto rūkymo šoninės, porų, šviežių špinatų ir gausim smagiai subalansuotą skonį. Be to, mano akimis šį keptuvė atrodo gražiai ir puoštų šventinį pusryčių stalą. Ar prie kiekvieno Velykų stalo būna žmonių, kurie nelabai nori valgyti margučius? Siūlau jiems pagaminti šį variantą, nes neužtruksite (ir nepagailėkite kiaušinių, nes tikiu, kad norinčiųjų ragauti bus daug).

Ingredientus pirkau LIDL – čia randu ekologiškų špinatų už puikią kainą, o be skardinės (dažniausiai kelių) sviestinių pupelių beveik niekada neišeinu iš pastato. Ir žinoma – kiaušiniai. Renkuosi LIDL ekologiškus kiaušinius, pažymėtus “nuliuku”. Jų kaina mano akimis taip pat yra lyderė (savo mažumu) rinkoje. Kaip galiu nemėgti tokios parduotuvės? 🙂 O kad jau viską aptarėm – gaminkime!

Įkaitinu keptuvę ant vidutinės kaitros ir suberiu šiaudeliais ar spirgučiais pjaustytą šoninę. Kepu porą minučių, kol šoninė apšyla. Porą supjaustau stambiais pusmėnuliais (t.y. stiebą perpjaunu išilgai perpus, o tuomet pjaustau storais grižinėliais) ir dedu į keptuvę pas šoninę bei kepinu keletą minučių, kol jis suminkštėja.

Tuomet tik pusiau nusunkiu pupelių skardinę – palieku apie pusę jų skysčio, nes jis pravers troškinant špinatus. į keptuvę supilu skardinės turinį ir maišau kol pupelės sušyla. Dabar į keptuvę dedu špinatus. Jų bus visas kalnas, bet sudėjusi užvožiu dangtį ir palieku kelias minutes, kad garai suminkštintų špinatus ir būtų lengviau išmaišyti. Po poros minučių atidengiu ir žnyplėmis įmaišau špinatus, kurie bemat stipriai susitraukia. Ragauju ir beriu juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Jei šoninė ir pupelės buvo gan sūrūs, druskos gali išvis neprireikti.

Keptuvės turinį paskirstau vienodu sluoksniu ir įsitikinu, kad špinatai nėra sukritę į vieną vietą. Šaukštu padarau duobutes kiaušiniams. Kiek kiaušinių, tiek duobučių. 

Į kiekvieną įmušu po kiaušinį stengdamasi nesugadinti trynio. Ant kiekvieno kiaušinio užberiu mažytį žiupsnelį druskos.

Keptuvę uždengiu ir kepu tol, kol kiaušiniai pasieks mano norimą lygį. Čia klaidų nėra – vieni mėgsta kietus trynius, kiti skystus, tad skonio reikalas. Mano pasirinkimas – skysti tryniai, tad atidžiai stebiu situaciją, kad laiku sustabdyčiau kepimą.

Patiekiu su plokščiomis duonelėmis ar šviežia duona.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama.

KIAUŠINIŲ IR PUPELIŲ KEPTUVĖ SU ŠONINE IR ŠPINATAIS

Sotus ir maistingas patiekalas, kurį pagaminu labai greitai, o jis tinka tiek pusryčiams, pietums, tiek vakarienei. Sviestinės pupelės niekaip neatsibosta, o derinyje su kiaušiniais yra neatsivalgomos. Pridėkim šiek tiek šalto rūkymo šoninės, porų, šviežių špinatų ir gausim smagiai subalansuotą skonį. Be to, mano akimis šį keptuvė atrodo gražiai ir puoštų šventinį pusryčių stalą.

Ingredientai

  • 120-150 g pjaustytos šalto rūkymo šoninės
  • 1 vidutinis poras
  • 1 skardinė sviestinių pupelių
  • 100 g šviežių špinatų
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 4-6 kiaušiniai

Gaminimo eiga

  • Įkaitinu keptuvę ant vidutinės kaitros ir suberiu šiaudeliais ar spirgučiais pjaustytą šoninę. Kepu porą minučių, kol šoninė apšyla.
  • Porą supjaustau stambiais pusmėnuliais (t.y. stiebą perpjaunu išilgai perpus, o tuomet pjaustau storais grižinėliais) ir dedu į keptuvę pas šoninę bei kepinu keletą minučių, kol jis suminkštėja.
  • Tuomet tik pusiau nusunkiu pupelių skardinę – palieku apie pusę jų skysčio, nes jis pravers troškinant špinatus. į keptuvę supilu skardinės turinį ir maišau kol pupelės sušyla.
  • Dabar į keptuvę dedu špinatus. Jų bus visas kalnas, bet sudėjusi užvožiu dangtį ir palieku kelias minutes, kad garai suminkštintų špinatus ir būtų lengviau išmaišyti. Po poros minučių atidengiu ir žnyplėmis įmaišau špinatus, kurie bemat stipriai susitraukia.
  • Ragauju ir beriu juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Jei šoninė ir pupelės buvo gan sūrūs, druskos gali išvis neprireikti.
  • Keptuvės turinį paskirstau vienodu sluoksniu ir įsitikinu, kad špinatai nėra sukritę į vieną vietą. Šaukštu padarau duobutes kiaušiniams. Kiek kiaušinių, tiek duobučių. Į kiekvieną įmušu po kiaušinį stengdamasi nesugadinti trynio. Ant kiekvieno kiaušinio užberiu mažytį žiupsnelį druskos.
  • Keptuvę uždengiu ir kepu tol, kol kiaušiniai pasieks mano norimą lygį. Čia klaidų nėra – vieni mėgsta kietus trynius, kiti skystus, tad skonio reikalas. Mano pasirinkimas – skysti tryniai, tad atidžiai stebiu situaciją, kad laiku sustabdyčiau kepimą.
  • Patiekiu su plokščiomis duonelėmis ar šviežia duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos