Grįžti

DIDELI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU

Primena amerikietiškus filmus, kur juos valgo dar šiltus, su stikline pieno. Kepdama šiuos naudoju „Panemunės pievos“ lydytą kremą, kuris tešlai suteikia švelnumo ir drėgmės. Rezultatas – nepaprasti sausainiai: labai dideli, minkšti ir kiek primenantys muffin'ų tekstūrą 

Ingredientai

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 120 g rudojo cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (ar kitos vanilės)
  • 1 kiaušinis
  • 200 g lydyto kremo (rinkausi "Panemunės pievos")

sausieji ingredientai:

  • 280 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių (nubrauktu kaupu)
  • 0,5 šaukštelio sodos (nubrauktu kaupu)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 160 g juodo ar pieninio šokolado
  • stambi druska barstymui

Gaminimo eiga

  • Minkštą kambario temperatūros viestą išplaku su cukrumi, kol masė tampa puri. Tada įmaišau lydytą kremą, kiaušinį ir vanilę.
  • Atskirame dubenėlyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską ir suberiu į tešlą (dar nemaišau).
  • Šokoladą supjaustau dideliais gabalėliais ir suberiu į tešlą, pasilikdama saujelę didesnių gabalėlių sausainių viršui papuošti.
  • Tešlą maišau kol nelieka sausų miltų. Iš viso tešlos kiekio suformuoju 10 vienodo dydžio kamuoliukų. Juos galima kepti iškart, laikyti šaldytuve keletą dienų arba dar ilgiau - šaldiklyje.
  • Kamuoliukus išdėlioju ant popieriumi ištiestos skardos, palikdama didelius tarpus, kad nesusijungtų kepdami. Ant viršaus įsmeigiu po kelis gabalėlius šokolado ir beriu žiupsnelį stambios druskos.
  • Kepu 180 °C temperatūroje, viduriniame orkaitės lygyje, apie 17–20 minučių.