Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

LAŠIŠOS IR AGURKŲ SALOTOS SU KEPTAIS PERSIKAIS

Ingredientai

  • 3 plokštieji persikai (arba 2-3 apvalieji)
  • 2 mažos citrinos ar laimai lašišos kepimui (arba mix'as)
  • 250 g lašišos filė
  • 4 trumpieji agurkai
  • 0,5 raudonosios paprikos
  • 0,5 nedidelio raudonojo svogūno
  • šviežias čili pipiras (nebūtina)

padažui:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 šaukštelis medaus
  • pusės citrinos sultys
  • 1-2 saujos smulkintų šviežių krapų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  • Persikus supjaustau ketvirtadaliais iš jų pašalindama kauliukus. O citrinas ir / ar laimus supjaustau apie 0,5 centimetro storio griežinėliais. Lašišos file pabarstau druska ir pipirais, jei prieš tai ji nebuvo prieskoniuota.
  • Įkaitinu keptuvę ir prieš pat kepimą pilu šlakelį alyvuogių aliejaus. Į keptuvę pjūviu žemyn sudedu persikus ir paskrudinu tik iš vienos pusės. Tuomet juos išimu ir atidedu atskiroje lėkštėje.
  • Tą pačią keptuvę, kur kepiau persikus, kaitinu toliau ant vidutinės kaitros. Tuomet jos dugną išdėlioju citrinų ir / ar laimų griežinėliais. Ant griežinėlių padedu lašišos file oda žemyn taip, kad kad ji gulėtų ant citrusų, o ne tiesiogiai ant keptuvės.
  • Į keptuvę pilu apie 60-80 ml vandens ir uždengiu ją dangčiu. Vanduo turi švelniai virti, kad lašiša keptų garuose. Palieku uždengtą dangtį apie 8-12 min., arba kol lašiša iškepa iki norimo lygio. Apversti nereikia. Visgi rekomenduoju neperkepti žuvies ir neatidarinėti dangčio per dažnai, nes taip iškart pasišalina susikaupę garai.
  • Lašišai iškepus ją iškart išimu į atskirą gilesnę lėkštę, pašalinu odą, o tada suplėšau kąsnio dydžio gabalėliais naudodama dvi šakutes.
  • Supjaustau likusias daržoves ir dedu jas į didelį salotų dubenį. Agurkus pjaunu išilgai perpus ir pjaustau pailgais pusmėnuliais. Papriką - vidutinio storio šiaudeliais. Raudonąjį svogūną - plonais pusžiedžiais. Jei naudoju čili pipirą - plonais griežineliais (pašalindama tiek sėklų, kiek norisi aštrumo ).
  • Ataušusius skrudintus persikų ketvirčius pjaustau į 3-4 dalis. Į dubenį su daržovėmis sudedu pjaustytus persikus ir lašišą.

padažas:

  • Į atskirą dubenėlį sudedu visus padažo ingredientus ir gerai išmaišau. Tuomet ragauju ir koreguoju padažo skonį, jei kažko trūksta (gal druskos, pipirų, citrinos?).
  • Padažą užpilu ant salotų, išmaišau ir patiekiu. Salotos išsilaiko šaldytuve 1-2 dienas. Beje, sekančią dieną jos įgauna naują labai malonų švelniai marinuotų agurkų skonį.