Persikus supjaustau ketvirtadaliais iš jų pašalindama kauliukus. O citrinas ir / ar laimus supjaustau apie 0,5 centimetro storio griežinėliais. Lašišos file pabarstau druska ir pipirais, jei prieš tai ji nebuvo prieskoniuota.
Įkaitinu keptuvę ir prieš pat kepimą pilu šlakelį alyvuogių aliejaus. Į keptuvę pjūviu žemyn sudedu persikus ir paskrudinu tik iš vienos pusės. Tuomet juos išimu ir atidedu atskiroje lėkštėje.
Tą pačią keptuvę, kur kepiau persikus, kaitinu toliau ant vidutinės kaitros. Tuomet jos dugną išdėlioju citrinų ir / ar laimų griežinėliais. Ant griežinėlių padedu lašišos file oda žemyn taip, kad kad ji gulėtų ant citrusų, o ne tiesiogiai ant keptuvės.
Į keptuvę pilu apie 60-80 ml vandens ir uždengiu ją dangčiu. Vanduo turi švelniai virti, kad lašiša keptų garuose. Palieku uždengtą dangtį apie 8-12 min., arba kol lašiša iškepa iki norimo lygio. Apversti nereikia. Visgi rekomenduoju neperkepti žuvies ir neatidarinėti dangčio per dažnai, nes taip iškart pasišalina susikaupę garai.
Lašišai iškepus ją iškart išimu į atskirą gilesnę lėkštę, pašalinu odą, o tada suplėšau kąsnio dydžio gabalėliais naudodama dvi šakutes.
Supjaustau likusias daržoves ir dedu jas į didelį salotų dubenį. Agurkus pjaunu išilgai perpus ir pjaustau pailgais pusmėnuliais. Papriką - vidutinio storio šiaudeliais. Raudonąjį svogūną - plonais pusžiedžiais. Jei naudoju čili pipirą - plonais griežineliais (pašalindama tiek sėklų, kiek norisi aštrumo ).
Ataušusius skrudintus persikų ketvirčius pjaustau į 3-4 dalis. Į dubenį su daržovėmis sudedu pjaustytus persikus ir lašišą.