Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 3 votes

MĖSOS VYNIOTINIS SU SŪRIO IR PESTO ĮDARU

Šventinis kepsnys, kuriam nereikia laiko marinavimui, ilgam pasiruošimui ar įmantrioms procedūroms, bet jis atrodo ypatingai, nustebina skoniu, o pašauti į orkaitę užtrunku tik 20 minučių. Originali idėja ir greitas paruošimas dažnai yra geriausias pasirinkimas.

Ingredientai

mėsos masei:

  • 750 g smulkintos jautienos ir kiaulienos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 40 g maltų džiūvėsėlių
  • ryšulėlis petražolių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 0,5 šaukštelio česnakų granulių
  • juodųjų pipirų

įdarui:

  • 3 šaukštai mėgstamo pesto
  • 150 g Senojo Dvaro sūrio (1 pakuotė riekelėmis)

įvyniojimui:

  • 100 g griežinėliais pjaustytos šalto rūkymo šoninės

Gaminimo eiga

mėsos masė:

  • Dubenyje gerai iki vientisos masės sumaišau visus mėsos masei skirtus ingredientus (petražoles smulkiai supjaustau).
  • Mėsą dedu ant ištiesto kepimo popieriaus lakšto ir šiek tiek sudrėkinutais delnais suformuoju maždaug A4 popieriaus lapo dydžio tolygų stačiakampį.

įdaras:

  • Ant suformuoto stačiakampio užtepu pesto, palikdama poros cm dydžio neapteptus kraštelius.
  • Ant pesto sudedu sūrio griežinėlius, palikdama neuždengtą kelių centimetrų kraštelį ten, kur baigsiu vynioti vyniotinį.
  • Švelniai paspausdama suvynioju vyniotinį: imu už kepimo popieriaus kraštų ir suku ritinį, nuplėšdama popierių, kad viduje jo nebūtų.
  • Suvynioto vyniotinio kraštus stengiuose kuo geriau užspausti, kad kepimo metu neišbėgtų besilydantis sūris.

įvyniojimas:

  • Atsargiai perkeliu vyniotinį į kepimo popieriumi ištiestą skardą ar kepimo indą.
  • Ant jo po vieną tiesiu šoninės juosteles, kad tiesiamos juostelės kraštelis šiek tiek uždengtų prieš tai patiestą juostelę. Juosteles gerai prispaudžiu, kad kepimo metu neužsiraitytų.

kepimas:

  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios su vėjeliu.
  • Skardą su vyniotiniu dedu viena lentynėle žemiau, nei centrinė.
  • Kepu 40-50 min. Iškepusį vyniotinį išimu iš orkaitės ir leidžiu bent 10 min. pailsėti prieš pjaustant ir patiekiant.