Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 4 votes

MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI SU DEGINTU SVIESTU

Moliūgų piurė šiems keksiukams suteikia malonų moliūgo poskonį ir taip reikalingo drėgnumo, dėl kurio net ir sekančią dieną jie bus minkšti ir drėgni. Galėsite neštis į darbą ar valgyti pusryčiams.

Ingredientai

KEKSIUKAMS:

  • 120 g sviesto
  • 400 g moliūgų piurė
  • 2 kiaušiniai
  • 120-150 g cukraus
  • Šlakelis vanilės (arba šaukštelis vanilinio cukraus)
  • 250 g kvietinių miltų (galima maišyti perpus su viso grūdo)
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos

KREMUI:

  • 350 ml plakamosios grietinėlės
  • 150 g moliūgų sviesto (receptas mano Instagram paskyroje)

Gaminimo eiga

KEKSIUKAI:

  • Pakepinu sviestą: jį išlydau keptuvėje ar puode ant vidutinės kaitros. Patogu naudoti šviesios spalvos puodą, kad matytumėte kaip keičiasi sviesto spalva. Sviestas putoja ir pradeda tamsėti. Nuolat stebiu, kad nesudeginčiau. Kepinu, kol tampa tamsaus gintaro spalvos ir pakvimpa riešutais. Palieku atvėsti.
  • Į dubenį dedu moliūgų piurė, kiaušinius, cukrų, vanilę ir ataušusį degintą sviestą. Išplaku.
  • Į tešlą dedu miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišau iki vientisos tešlos.
  • Pasiruošiu keksiukų formą: sudedu popierėlius arba ištepu sviestu. Kiekvieną duobelę prikraunu tešlos beveik iki viršaus.
  • Kepu įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio apie 30-35 min.

KREMAS:

  • Šaltą grietinėlę išplaku iki standumo. Dedu moliūgų sviestą ir vėl išplaku.
  • Kremą užpurškiu ant kiekvieno visiškai ataušinto keksiuko naudodama konditerinį maišelį.