Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 5 votes

MAKARONAI SU POMIDORŲ IR RIKOTOS PADAŽU

Šis patiekalas yra paruošiamas itin greitai! Padažas kremiškas su salsva pomidorų rūgštele ir švelniu "karščiu" nuo čili. Pataiko tiesiai į dešimtuką!

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 0,5-1 čili pipiras (nebūtina arba galima keisti čili dribsniais)
  • 1 skardinė konservuotų kapotų pomidorų (400 g)
  • 130 g rikotos sūrio
  • 250 g makaronų (pvz.: fettuccine, ar kita mėgstama forma)
  • Druskos ir juodųjų pipirų
  • parmezano sūrio (patiekimui)

Gaminimo eiga

  • Pirmiausia pasiruošiu ingredientus: smulkiai supjaustau svogūną, česnakus ir čili (jei naudoju). Atsidarau pomidorų skardinę, pripilu puodą vandens (kuriame virsiu makaronus), pasiruošiu keptuvę ar troškintuvą padažui, atsisveriu rikotos sūrį.
  • Įjungiu kaitrą puodui su vandeniu, kad užvirtų, kol ruošiu padažą.
  • Į įkaitintą keptuvę ar troškintuvą pilu aliejų ir beriu svogūnus. Kepinu kol tampa vos auksiniai. Tada beriu česnakus ir čili, kepinu dar dvi minutes.
  • Į keptuvę pilu visą skardinę pomidorų ir leidžiu padažui burbuliuoti apie 10 min., kol sutirštės.
  • Tuo metu:
    į 40-50 laipsnių orkaitę įdedu lėkštes, kuriose patieksiu makaronus. Makaronai greit ataušta, todėl jiems mėgstu pašildyti lėkštes
    IR
    išverdu makaronus: į verdantį vandenį dedu šaukštą druskos ir verdu makaronus minute mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.
  • Kai makaronai išverda į atskirą indą įpilu jų virimo vandens. Jo prireiks padažo konsistencijai reguliuoti.
  • Į keptuvę su sutirštėjusiu padažu dedu šaukštelį (be kaupo) druskos ir rikotą. Išmaišau. Pilu pastos virimo vandens (taip reguliuoju tirštumą). Panaudojau apie 200 ml.
  • Į padažą sudedu makaronus ir išmašau. Jei trūksta, pilu dar pastos virimo vandens. Patiekiu su šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir parmezano sūriu.