Pirmiausia pasiruošiu ingredientus: smulkiai supjaustau svogūną, česnakus ir čili (jei naudoju). Atsidarau pomidorų skardinę, pripilu puodą vandens (kuriame virsiu makaronus), pasiruošiu keptuvę ar troškintuvą padažui, atsisveriu rikotos sūrį.
Įjungiu kaitrą puodui su vandeniu, kad užvirtų, kol ruošiu padažą.
Į įkaitintą keptuvę ar troškintuvą pilu aliejų ir beriu svogūnus. Kepinu kol tampa vos auksiniai. Tada beriu česnakus ir čili, kepinu dar dvi minutes.
Į keptuvę pilu visą skardinę pomidorų ir leidžiu padažui burbuliuoti apie 10 min., kol sutirštės.
Tuo metu: į 40-50 laipsnių orkaitę įdedu lėkštes, kuriose patieksiu makaronus. Makaronai greit ataušta, todėl jiems mėgstu pašildyti lėkštesIRišverdu makaronus: į verdantį vandenį dedu šaukštą druskos ir verdu makaronus minute mažiau, nei nurodyta ant pakuotės. Kai makaronai išverda į atskirą indą įpilu jų virimo vandens. Jo prireiks padažo konsistencijai reguliuoti.
Į keptuvę su sutirštėjusiu padažu dedu šaukštelį (be kaupo) druskos ir rikotą. Išmaišau. Pilu pastos virimo vandens (taip reguliuoju tirštumą). Panaudojau apie 200 ml.
Į padažą sudedu makaronus ir išmašau. Jei trūksta, pilu dar pastos virimo vandens. Patiekiu su šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir parmezano sūriu.