SALOTOS SU MANGAIS IR KUMPIU
Gaivios salotos, kuriose dera mėgstamiausi skoniai: sūrumas, saldumas ir rūgštumas. Jas gaminu tiesiai lėkštėje, itin greitai ir paprastai, tad ir ingredientų kiekis recepte nurodytas vienai porcijai. Dauginkite kiekius tiek kartų, kiek porcijų gaminsite.
- kelios saujos mėgstamų pjaustytų salotų (pvz.: romaninių, iceberg, kininio kopūsto, špinatų ar pan.)
- 1 trumpasis agurkas (arba dalis ilgojo)
- pusė arba trečdalis nedidelės raudonosios paprikos
- 1/4 nedidelio raudonojo svogūno
- pusė mango
- 50-70 g šaltai rūkyto kumpio (rinkausi Biovelos “Juodąjį kumpį”)
- sauja kepintų ir sūdytų žemės riešutų
- 1 laimas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Į lėkštę dedu salotas, šiaudeliais pjaustytas paprikas, mangus ir svogūnus bei pusmėnuliais pjaustytus agurkus (jei agurko žievelė kieta, jį nuskutu, o jei viduje sėklos stambios, jas išskobiu naudodama šaukštelį).
Imuosi kumpio: jį taip pat pjaustau šiaudeliais ir dedu į lėkštę.
Ant viršaus beriu riešutus, šlakstau aliejų ir užspaudžiu laimo sultis. Jei dar norisi - šiek tiek juodųjų pipirų. Salotos paruoštos!