Grįžti

SALOTOS SU MANGAIS IR KUMPIU

Gaivios salotos, kuriose dera mėgstamiausi skoniai: sūrumas, saldumas ir rūgštumas. Jas gaminu tiesiai lėkštėje, itin greitai ir paprastai, tad ir ingredientų kiekis recepte nurodytas vienai porcijai. Dauginkite kiekius tiek kartų, kiek porcijų gaminsite.

Ingredientai

  • kelios saujos mėgstamų pjaustytų salotų (pvz.: romaninių, iceberg, kininio kopūsto, špinatų ar pan.)
  • 1 trumpasis agurkas (arba dalis ilgojo)
  • pusė arba trečdalis nedidelės raudonosios paprikos
  • 1/4 nedidelio raudonojo svogūno
  • pusė mango
  • 50-70 g šaltai rūkyto kumpio (rinkausi Biovelos “Juodąjį kumpį”)
  • sauja kepintų ir sūdytų žemės riešutų
  • 1 laimas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

  • Į lėkštę dedu salotas, šiaudeliais pjaustytas paprikas, mangus ir svogūnus bei pusmėnuliais pjaustytus agurkus (jei agurko žievelė kieta, jį nuskutu, o jei viduje sėklos stambios, jas išskobiu naudodama šaukštelį).
  • Imuosi kumpio: jį taip pat pjaustau šiaudeliais ir dedu į lėkštę.
  • Ant viršaus beriu riešutus, šlakstau aliejų ir užspaudžiu laimo sultis. Jei dar norisi - šiek tiek juodųjų pipirų. Salotos paruoštos!