TEPAMAS KEFYRO KREMAS
Nuostabiai švelnus, su gaivia kefyro rūgštele, lengvas, kreminis ir tirštas tepamas kefyro kremas, kuriam pagaminti reikės tik kefyro, o priedus galima pridėti (arba ne) pagal skonį ir norą.
- Pakuotė kefyro (rinkausi DVARO)
- Priedai pagal skonį: tik druska, o gal ir pipirai, žolelės, česnakai. Arba salžiam variantui: medus, cinamonas, vanilė ir pan.
Kefyro pakuotę užšaldau šaldiklyje. Tuomet ištraukiu ir palieku pilnai atitirpti kambario temperatūroje.
Atitirpusį kefyrą pilu į ploną virtuvinį rankšluostėlį, įtiestą į sietelį virš dubens. Rankšluostėlio galus surišu, kad galėčiau pakabinti virš kriauklės ar dubens nuvarvėjimui.
Palieku nuvarvėti per naktį. Kuo ilgiau palieku - tuo tirštesnį kremą gaunu, taigi galima šį laiką varijuoti norimai kremo konsistencijai gauti.
Gautą kremą gardinu tik druska arba papaildomais norimais priedais. Laikau sandariame indelyje šaldytuve.