Grįžti

TRAIŠKYTI BURGERIAI

Mano mėgstamiausias burgerių kepimo metodas - traiškymas.Man taip patinka, kad kitaip kepu retai. Dar privalumas, kad pasirinkus kokybišką mėsą, traiškyti kepsneliai nereikalauja prieskonių, apart druskos ir pipirų, o iškepa sultingi ir ploni bei nereikia gaišti laiko jų formavimui.

Ingredients

  • 450 g smulkintos jautienos (rinkausi Biovela)
  • druskos, pipirų
  • 6 riekelės mėgstamo sūrio (rinkausi čederį)
  • norimų priedų burgeriui: pomidoro, salotų, svogūnų, padažo
  • 3 burgerių bandelių (mano receptas - "kefyro bandelės burgeriams")

Instructions

  • Smulkintą mėsą padalinu į 6 vienodas dalis ir iš kievienos delnais suformuoju kamuoliuką.
  • Pasiruošiu visus norimus burgerių priedus, pavyzdžiui: pomidoro riekelės, salotų lapai, ploni svogūnų žiedai, padažas ar kt. Perpus perpjaunu bandeles ir jas paskrudinu tuo pačiu metu, kai kepu mėsą (jei telpa - toje pačioje keptuvėje, kur ir mėsa. Arba atskiroje, jei netelpa)
  • Stipriai įkaitinu didelę keptuvę storu dugnu ir dedu du mėsos kamuoliukus palikdama tarp jų atstumą. Imu nedidelį puodą, patepu jo dugną aliejumi ir tolygiai iš viršaus sutraiškau kiekvieną mėsos kamuoliuką, atsargiai lengvu sukamuoju judesiu atkeldama puodą, kad nesugadinčiau kepsnelio.
  • Kepsnelius kepu neilgai (kepimo laikas priklauso nuo asmenino pasirinkimo, nes jautieną burgeriams nebūtina iškepti iki galo), tuomet apverčiu, barstau druska, pipirais ir uždedu po riekelę sūrio. Kepu dar šiek tiek, kol sūris pasilydo ir uždėjusi vieną kepsnelį ant kito, traukiu juos iš keptuvės.
  • Ant paskrudintos bandelės tepu padažo, norima tvarka dėlioju daržoves ir mėsą sūriu. Valgau iškart!