Įjungiu orkaitę grilio ir vėjelio rėžimu nustatydama 200 laipsnių.
Moliūgą perpjaunu išilgai, išimu sėklas, nulupu ir supjaustau apie 1 cm storio riekelėmis. Jas dedu į dubenį, apšlakstau aliejumi, juodaisiais pipirais, čili dribsniais, druska ir išmaišau. Riekeles dėlioju kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepu orkaitėje kol lengvai apskrunda apie 20-30 min.
Susmulkintus svogūnus su alyvuogių aliejumi kepu sriubos puode, kol tampa auksiniai. Tuomet suberiu smulkintą imbierą, česnakus, kalendras, kuminą ir ciberžolę. Pakepinu dar porą minučių.
Į puodą sukrečiu iškepusius moliūgus ir supilu kokosų pieną. Sriubai užvirus sutrinu ją rankiniu trintuvu. Paragauju ir reguliuoju tirštumą (vandeniu), druskos kiekį ir aštrumą.
Karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus keletą minučių paskrudinu nusunktus avinžirnius, pabarstau druska ir kario prieskoniais.
Sriubą pilu į lėkštes ir ant viršaus užberiu karštų avinžirnių.