Grįžti

TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU KEPINTAIS AVINŽIRNIAIS

Tokią trintą moliūgų sriubą išvirti labai paprasta, o ji savo skoniu nuneša į Rytų šalis, kurių turguose kvepia prieskoniais. Mėgstu ją ruošti pietums, nes pavalgę jaučiamės sotūs, bet ne apsunkę.

Ingredientai

  • 1 sviestinis moliūgas
  • Juodieji pipirai
  • Čili dribsniai *nebūtina
  • Alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 4-5 česnako skiltelės
  • Pusės nykščio dydžio imbiero gabaliukas
  • ½ šaukstelio maltų kalendrų sėklų
  • Šaukštelis kuminų sėklų
  • Šaukštelis maltos ciberžolės
  • Skardinė kokosų pieno
  • Skardinė konservuotų avinžirnių
  • Šaukštelis kario prieskonių
  • Druskos

Gaminimo eiga

  • Įjungiu orkaitę grilio ir vėjelio rėžimu nustatydama 200 laipsnių.
  • Moliūgą perpjaunu išilgai, išimu sėklas, nulupu ir supjaustau apie 1 cm storio riekelėmis. Jas dedu į dubenį, apšlakstau aliejumi, juodaisiais pipirais, čili dribsniais, druska ir išmaišau. Riekeles dėlioju kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepu orkaitėje kol lengvai apskrunda apie 20-30 min.
  • Susmulkintus svogūnus su alyvuogių aliejumi kepu sriubos puode, kol tampa auksiniai. Tuomet suberiu smulkintą imbierą, česnakus, kalendras, kuminą ir ciberžolę. Pakepinu dar porą minučių.
  • Į puodą sukrečiu iškepusius moliūgus ir supilu kokosų pieną. Sriubai užvirus sutrinu ją rankiniu trintuvu. Paragauju ir reguliuoju tirštumą (vandeniu), druskos kiekį ir aštrumą.
  • Karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus keletą minučių paskrudinu nusunktus avinžirnius, pabarstau druska ir kario prieskoniais.
  • Sriubą pilu į lėkštes ir ant viršaus užberiu karštų avinžirnių.