Pasiruošiu, susipjaustydama daržoves: svogūną pjaustau smulkiai, o papriką labai nedideliais kubeliais. Česnako skilteles peiliu supjaustau itin smulkiai (nenaudoju traiškyklės).
Stipriai įkaitinu didelę keptuvę ar troškintuvą, supilu aliejų ir iš visų pusių apkepu vištienos gabalėlius. Kaitra turi būti didelė, kad mėsos paviršius skrustų ir iš jos neišsiskirtų sultys. Šiuo žingsniu mėsos nesiekiu iškepti viduje, o tik paskrudinti.
Iš visų pusių apkepintus vištienos gabalėlius išimu į lėkštę ir atidedu.
Keptuvėje / troškintuve po vištienos kepimo lieka riebalų. Šiek tiek sumažinu kaitrą ir į juos sudedu svogūnus ir paprikas. Kepu vis pamaišydama apie 3-5 min., kol daržovės šiek tiek suminkštėja. Tuomet suberiu česnaką ir kepinu dar porą minučių.
Dabar supilu ryžius, kario prieskonius ir druską. Gerai išmaišau ir sumažinu kaitrą iki vidutinės.
Ryžių mišinį tolygiai paskirstau troškintuve, šaukštu juose padarau tiek duobučių, kiek turiu vištienos gabalėlių ir į kiekvieną duobutę įdedu po gabalėlį mėsos.
Užpilu karštą sultinį arba vandenį ir leidžiu užvirti. Keptuvę / troškintuvą uždengiu dangčiu ir troškinu ant nedidelės kaitros neatidengdama apie 20-25 min.
Po 20-25 min. atidengiu dangtį ir patikrinu, ar ryžiai jau išvirę. Jei dar neišvirę ir yra likusio skysčio, uždengiu dar 5-10 minučių. Jeigu neišvirę ir jau nebėra skysčio, įpilu dar 100-150 ml vandens. Jei ryžiai išvirę, patikrinu didžiausio vištienos gabalėlio centrą, ar iškepęs. Paprastai po tokio laiko viskas būna iškepę ir galima serviruoti.Patiekiu su gaiviomis agurkų ar žalumynų salotomis.