Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

APELSININĖ JAUTIENA

Sotus, lengvai pagaminamas ir aromatingas patiekalas, kurį paruošiu per 20 minučių - maždaug tiek, kiek verda ryžiai garnyrui. Kadangi naudoju apelsino žievelę, būtų gera mintis rinktis ekologišką apelsiną, o mėsa čia tiks pagal pasirinkimą ir skonį: jautiena, kiauliena, paukštiena arba auglinė.

Ingredients

  • 900 g jautienos faršo (tinka ir kitokia malta mėsa: kiauliena, paukštiena, augalinė)
  • 6 česnako skiltelės
  • 1/3 nykščio dydžio imbiero gabalėlis

padažui:

  • 2 šaukšteliai tarkuotų apelsino žievelių
  • 100 ml apelsino sulčių (maždaug iš 1 didesnio apelsino)
  • 6 šaukštai sojų padažo
  • 4 šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 šaukšteliai obuolių acto
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (be kaupo)
  • juodųjų pipirų pagal skonį (labai tinka nepagailėti)

patiekimui:

  • 2 šaukštai skrudintų sezamų sėklų
  • kelios saujos smulkintų svogūnų laiškų

Instructions

  • Pasiruošiu padažą: dubenėlyje sumaišau visus padažui skirtus ingredientus. Atidedu.
  • Sutarkuoju arba itin smulkiai supjaustau česnakus ir imbierus. Atidedu.
  • Ant didelės kaitros įkaitinu gilią keptuvę ar troškintuvą. Tik įkaitus pilu šiek tiek aliejaus. Nedelsiant sudedu maltą mėsą ir kepinu ant didelės kaitros vis maišydama, kad apskrustų (jei matau, kad iš mėsos išsiskiria skystis, didinu kaitrą). Mentele stengiuosi išardyti didesnius mėsos grumstelius.
  • Kai mėsa šiek tiek apskrudusi, sumažinu kaitrą iki vidutinės ir suberiu smulkintus česnakus bei imbierus. Maišydama pakepinu TIK apie minutę.
  • Prieš supilant darkart pamaišau padažą ir tada supilu ant mėsos. Gerai išmaišau ir leidžiu padažui sutirštėti apie 1-2 minutes.
  • Patiekiu apibarsčiusi sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais ant karštų ir purių ryžių.