AZIJIETIŠKAS DARŽOVIŲ BLYNAS
Pilnas skonių, maistingas, sotus ir universalus patiekalas. Galima skanauti kaip užkandį, imant po gabalėlį rankomis ir merkiant į sojos ir saldųjį čili padažus. Kitaip patiekus šis blynas gali tapti puikiais pietumis: tuomet blynukus kepčiau mažesnio dydžio ir patiekčiau ne tik su padažais, bet ir su salotomis. Daržoves galite naudoti pagal pomėgį. Čia puikiai tiks saldžios bulvės, kopūstai, salierų stiebai ar šaknys įvairios paprikos ir moliūgai.
- 1 vidutinė morka
- 2-3 bulvės
- Pusė nedidelės cukinijos
- Pusė paprikos
- 2 kiaušiniai
- 200 ml vandens
- 1,5 šaukšto sojos padažo
- 2 šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukštas sezamų sėklų (baltų ir/ar juodų)
- 2 česnako skiltelės
- 170 g avižinių miltų (galima keisti kvietiniais)
- Pusė šaukštelio druskos
Pasiruošiu daržoves: nuplaunu, morkas ir bulves nuskutu. Daržoves sutarkuoju arba supjaustau plonais šiaudeliais.
Į dubenį mušu kiaušinius, dedu traiškytas česnakų skilteles, pilu sojos padažą, sezamų aliejų ir sėklas bei vandenį. Išplaku šluotele.
Dedu miltus ir druską. Išmaišau.
Į tešla sudedu daržoves ir vėl išmaišau.
Blynus kepu įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Galima kepti didelius ir iškeptus supjaustyti kaip picą arba mažesnio dydžio blynukus. Valgome su saldžiuoju čili ir sojos padažais bei salotomis.