Azijietiškas daržovių blynas yra pilnas skonių, maistingas, sotus ir universalus. Mes mėgstame juo užkąsti prieš savaitgalio pietus, imdami po gabalėlį rankomis ir merkdami į sojos ir saldųjį čili padažus. Kitaip patiekus šis blynas gali tapti puikiais pietumis: tuomet blynukus kepčiau mažesnio dydžio ir patiekčiau ne tik su padažais, bet ir su salotomis. Taigi paprastas patiekalas, tinkamas tiek užkandžiui, tiek sotesniam valgymui. Viskas priklauso nuo patiekimo būdo ir poreikio.
Dar vienas šio blyno privalumas: universalumas. Jame puikiai tiks ir kitokios daržovės. Šįkart naudojau bulves, morkas ir cukinijas. Labai norėjau pridėti ir paprikos, bet ji paslaptingai dingo iš šaldytuvo :). Paprika čia labai tinka, todėl rekomenduoju jums. Dar galima naudoti saldžias bulves, sviestinius moliūgus, salierų stiebus ar šaknis, kopūstą ar net topinambus… Jei yra sezonas ir darže yra svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų tai berčiau jų į tešlą negailėdama. Taigi, jūsų fantazijos ir šaldytuvo turinio teisė rinktis. Aš šįkart naudojau avižinius miltus, tačiau juos galima keisti kvietiniais. Abu variantai pavyksta puikiai!
Pirmiausia pasiruošiu daržoves, tai yra jas nuplaunu ir nuskutu (kurias reikia).
Daržoves tarkuoju plonais šiaudeliais. Šią GEFU tarką turiu jau ne vienus metus ir neatsidžiaugiu. Puiki mano anytos dovana! Jei neturite tokios ar panašios tarkos, daržoves supjaustykite rankomis plonesniais šiaudeliais arba įdarbinkite virtuvės kombainą (jei turite) ir jo stambiausią tarkavimo peilį.
Dabar susiruošiu likusius ingredientus, kurių reikės tešlai. Kaip matote, vietoj dingusios paprikos šaldytuve radau tik mažylį jelapeną, bet, kaip jau minėjau, šis blynas universalus ir galima improvizuoti.
Į dubenį mušu kiaušinius, dedu traiškytas česnakų skilteles, pilu sojos padažą, sezamų aliejų ir sėklas bei vandenį. Visa tai išplaku šluotele.
Dabar į plakinį dedu miltus ir druską. Vėl gerai išmaišau.
Paskutinės į tešlą keliauja daržovės ir vėl viską gerai išmaišau.
Ir žinoma liko iškepti. Kepu karštoje keptuvėje su aliejumi, kol abi blyno pusės paskrunda.
Galima kepti ir mažus blynukus, dedant po šaukštą tešlos. Taip bus lengviau apversti. O kai kepu tokį didelį blyną, iškeptą supjaustau kaip picą. Tokia forma patogi valgymui rankomis ir mirkymui į padažus. Ir vaikai mėgsta tokį variantą, sakydami, kad valgome picą.
NUOSTABUS 🙂 buvau skeptiška, nes nelabai mėgstu keptas daržoves. Bet skonis nustebino. Vietoj bulvių naudojau topinambus, valgėm su sweet chilli padažu. Tikrai bus įtrauktas į dažnai gaminamų patiekalų sąrašą.
Ačiū!
Jėga, džiaugiuosi, kad patiko ir nustebino skonis! Ačiū už komentarą :).
Iš pradžių pagalvojau kad reikia kepti kaip kugelį. Tai pasidariau daugiau tešlos, supyliau į skardą ir iškepiau kaip kugelį. Skonis gavosi kartus ir nelabai patiko. Tuomet antrą kartą dariau jau keptuvėje kaip blynus. Nu ir labai gerai, kad suteikiau antrą šansą. Blynai gavosi skanūs, nespėjau kept. Tik iškepu ir suvalgau 😀
Taip, šitas patiekalas ir vadinasi “azijietiškas blynas”! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂