Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

AZIJIETIŠKAS OMLETAS SU TRAŠKIOMIS SALOTOMIS

Omletas yra puikus patiekalas ne tik pusryčiams. Tokį omletą pradėjau kepti po kelionių į Kiniją, kur mačiau, kaip į kiaušinio plakinį pile ne pieną, o įvairius padažus ir prieskonius. Jei dar nesate bandę taip kepti, skonis turėtų nustebinti.

Ingredientai

OMLETUI:

  • 5-6 kiaušiniai
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
  • Čili dribsniai (nebūtina)
  • Svogūnų laiškai (nebūtina)
  • Baltų ir/arba juodų sezamų (nebūtina)

SALOTOMS:

  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 2-3 trumpieji agurkai
  • Svogūnų laiškai
  • 2 šaukštai sezamų sėklų (baltų ir/arba juodų)

SALOTŲ PADAŽUI:

  • 1-2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 1-2 šaukšteliai skysto medaus
  • Čili dribsniai (nebūtina)

Gaminimo eiga

OMLETAS:

  • Kiaušinius suplaku su sojų padažu, actu, aliejumi ir čili iki suputojimo.
  • Susmulkinu svogūnų laiškus.
  • Į karštą keptuvę su aliejumi pilu plakinį ir užberiu svogūnų laiškus ir sezamų sėklas.
  • Uždengiu dangčiu ir kepu ant silpnos kaitros apie 10-15 min., kol omletas sutvirtėja.

SALOTOS:

  • Morkas sutarkuoju šiaudeliais.
  • Agurkus supjaustau plonais griežinėliais.
  • Susmulkinu svogūnų laiškus.
  • Viską dedu į dubenį ir užberiu sezamų sėklų.

SALOTŲ PADAŽAS:

  • Į atskirą dubenėlį dedu sutraiškytus česnakus ir pilu likusius ingredientus. Gerai išmaišau.
  • Padažą pilu ant paruoštų daržovių ir vėl išmaišau.