AZIJIETIŠKAS OMLETAS SU TRAŠKIOMIS SALOTOMIS
Omletas yra puikus patiekalas ne tik pusryčiams. Tokį omletą pradėjau kepti po kelionių į Kiniją, kur mačiau, kaip į kiaušinio plakinį pile ne pieną, o įvairius padažus ir prieskonius. Jei dar nesate bandę taip kepti, skonis turėtų nustebinti.
OMLETUI:
- 5-6 kiaušiniai
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštelis obuolių acto
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
- Čili dribsniai (nebūtina)
- Svogūnų laiškai (nebūtina)
- Baltų ir/arba juodų sezamų (nebūtina)
SALOTOMS:
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 2-3 trumpieji agurkai
- Svogūnų laiškai
- 2 šaukštai sezamų sėklų (baltų ir/arba juodų)
SALOTŲ PADAŽUI:
- 1-2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukštelis obuolių acto
- 1-2 šaukšteliai skysto medaus
- Čili dribsniai (nebūtina)
OMLETAS:
Kiaušinius suplaku su sojų padažu, actu, aliejumi ir čili iki suputojimo.
Susmulkinu svogūnų laiškus.
Į karštą keptuvę su aliejumi pilu plakinį ir užberiu svogūnų laiškus ir sezamų sėklas.
Uždengiu dangčiu ir kepu ant silpnos kaitros apie 10-15 min., kol omletas sutvirtėja.
SALOTOS:
Morkas sutarkuoju šiaudeliais.
Agurkus supjaustau plonais griežinėliais.
Susmulkinu svogūnų laiškus.
Viską dedu į dubenį ir užberiu sezamų sėklų.