Šaldytą tešlą atitirpinu kambario teperatūroje (tai užtrunka apie 1-2 val.). Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinant iš viršaus ir apačios.
Pistacijas ir graikinius riešutus sumalu maisto smulkintuvu iki žvyro konsistencijos. Malu naudodama pulsavimo metodą - įjungiu malimą porai sekundžių ir išjungiu. Taip kartoju, kol gaunu norimą riešutų stambumą.
Į maltus riešutus pilu klevų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišau ir gaunu tirštą riešutų košę.
Imu lakštą atitirpintos tešlos (mano pakelyje buvo 4 lakštai) ir jį pakočioju šiek tiek suplonindama bei padidindama. Ant lakšto lygiu sluoksniu tepu pusę riešutų košės. Tuomet ant viršaus dedu kitą taip pat pakočiotą lakštą, uždengdama riešutus.
Tešlos ir riešutų "sumuštinį" pjaustau tešlos ratuku arba peiliu į 2-3 cm pločio išilgas juosteles.
Imu po vieną juostelę ir šiek tiek pratampiusi ją į ilgį, suku kaip garbaną ar spiralę (vieną galą laikau nejudindama, o kita suku ratu).
Gavusi garbaną ją susuku į sraigę. Paskutinį tešlos galiuką pakišu po bandelės apačia, kad kepant sraigė neišsisuktų.
Susuktas bandeles dedu į kepimo popieriumi ištiestą skardą palikdama tarpelius, nes kepant bandelės išsipučia. Kepu per du kartus, nes visos bandelės netelpa į vieną skardą.
Dubenėlyje suplaku kiaušinį su šaukštu klevų sirupo ir teptuku gausiai aptepu bandeles. Jei norisi - pabarstau ruduoju cukrumi.
Laikas bandeles kepti - skardą perkeliu į jau įkaitusią iki 180 laipsnių orkaitę be vėjelio. Dedu į centrinę lentynėlę. Kepu 17-20 min., arba kol bandelės išsipučia ir švelniai rusvai paskrunda paviršius.
Iškeptas bandeles valgome iškart dar karštas arba jau atvėsintas. Norint išgauti dar stipresnį "baklava" efektą, galima iškeptas bandeles patepti klevų sirupu.