Dideliame dubenyje išplaku abiejų rūšių aliejus, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius iki vientisos masės.
Į išplaktą masę dedu visus likusius ingredientus ir šaukštu maišau, kol tešla virsta atskirais grumstais ir maišyti šaukštu darosi per sunku.
Tešlą išverčiu ant švaraus stalo ir minkau rankomis, kol atskiri tešlos grumstai susijungia į vieną tešlos kamuolį.
Tešlos kamuolį padalinu į dvi lygias dalis ir iš kiekvienos dalies suformuoju po pailgą ritinį, primenantį prancūzišką batoną. Ritinius suploju, kad gaučiau plokščios formos pailgus kepalus, kurių ilgis maždaug 30-35 cm. Formuojant ritinius, iš tešlos byra riešutai ir razinos. Juos surenku ir rankomis įspaudžiu atgal į kepalus.
Plokščius kepalus perkeliu į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Skardą perkeliu į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę be vėjelio. Kepu 35 minutes.
Praėjus kepimo laikui iš orkaitės ištrauktus kepalus iškart dar karštus perkeliu ant pjaustymo lentos. Neleidžiu kepalams ataušti. Dideliu aštriu peiliu lygiais ašmenimis kepalus supjaustau maždaug 2 cm storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę pjaunu vienu tvirtu ir staigiu judesiu: peilio galiuką atrėmusi į pjaustymo lentą ir nutaikiusi pjovimo vietą, tvirtai nuleidžiu peilio rankeną žemyn. Sakykime, kad tai panašu į giljotiną. Taip pjaunant, riekelės nesutrupa į gabalus.
Riekeles perkeliu atgal į kepimo skardą ir suguldau. Skardą perkeliu atgal į orkaitę (nekeisdama temperatūros ar rėžimo) ir kepu dar 10-15 min.
Iškeptus biskočius ištraukiu iš orkaitės ir leidžiu atvėsti skardoje, kol jie sutvirtėja ir nebetrupa. Tokie sausainiai gali būti laikomi sandariame stikliniame inde labai ilgai ir išliks traškūs bei gardūs.