Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

"BLENDERIO" BLYNAI

Stori, drėgni ir purūs bananiniai avižiniai blynai, kurių tešlą gaminu maisto trintuve. Tešlai pagaminti pakanka 5 minučių, o viskas kas lieka - iškepti blynus. Mėgstu, nors ne kaskart, į šių blynų viduriuką patupdyti šokolado gabalėlį (dar puikiai tiks nedidelis šaukštelis Nutellos). Šokoladas kepant blynams ištirpsta ir tampa skaniu skystu įdaru.

Ingredientai

tešlai:

  • 1 didelis bananas (gerai prisirpęs ar net persirpęs)
  • 110 g avižinių dribsnių
  • 1 didelis kiaušinis
  • 110 g mėgstamo pieno
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis cukraus arba medaus
  • 1/2 šaukštelio druskos

kepimui:

  • pusė plytelės mėgstamo šokolado arba šokoladinio kremo, pvz.: Nutella (nebūtina)
  • mėgstamų riebalų blynų kepimui (renkuosi kokosų aliejų)

Gaminimo eiga

  • Visus ingredientus sudedu į maisto trintuvą ir sumalu tešlą iki vientisos masės.
  • Į įkaitintą keptuvę dedu šiek tiek riebalų ir pilu po šaukštą tešlos kiekvienam blynui.
  • Jei naudoju šokoladą: iškart poto, kai įpilu tešlą į keptuvę, į kiekvieno blyno centrą dedu po gabalėlį šokolado. Šokoladą užkloju nedideliu šaukšteliu tešlos, kad jis atsidurtų blyno centre.
  • Kai pirmoji kepama blynų pusė būna apskrudusi ir turi auksinius kraštelius, blynus apverčiu ir taip pat iškepu antrąją pusę.
  • Blynus patiekiu iškart, dar karštus su mėgstamais pagardais, pvz.: jogurtu, uogomis, bananų gabalėliais, medumi ar pan.