"BLENDERIO" BLYNAI
Stori, drėgni ir purūs bananiniai avižiniai blynai, kurių tešlą gaminu maisto trintuve. Tešlai pagaminti pakanka 5 minučių, o viskas kas lieka - iškepti blynus. Mėgstu, nors ne kaskart, į šių blynų viduriuką patupdyti šokolado gabalėlį (dar puikiai tiks nedidelis šaukštelis Nutellos). Šokoladas kepant blynams ištirpsta ir tampa skaniu skystu įdaru.
tešlai:
- 1 didelis bananas (gerai prisirpęs ar net persirpęs)
- 110 g avižinių dribsnių
- 1 didelis kiaušinis
- 110 g mėgstamo pieno
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis cukraus arba medaus
- 1/2 šaukštelio druskos
kepimui:
- pusė plytelės mėgstamo šokolado arba šokoladinio kremo, pvz.: Nutella (nebūtina)
- mėgstamų riebalų blynų kepimui (renkuosi kokosų aliejų)
Visus ingredientus sudedu į maisto trintuvą ir sumalu tešlą iki vientisos masės.
Į įkaitintą keptuvę dedu šiek tiek riebalų ir pilu po šaukštą tešlos kiekvienam blynui.
Jei naudoju šokoladą: iškart poto, kai įpilu tešlą į keptuvę, į kiekvieno blyno centrą dedu po gabalėlį šokolado. Šokoladą užkloju nedideliu šaukšteliu tešlos, kad jis atsidurtų blyno centre.
Kai pirmoji kepama blynų pusė būna apskrudusi ir turi auksinius kraštelius, blynus apverčiu ir taip pat iškepu antrąją pusę.
Blynus patiekiu iškart, dar karštus su mėgstamais pagardais, pvz.: jogurtu, uogomis, bananų gabalėliais, medumi ar pan.