Šie blynai mūsų šeimos virtuvėje egzistuoja jau kelerius metus. Tai itin greitas būdas iškepti purius, storus ir drėgnus blynus. Jie pavyksta kiekvienąkart ir nereikia nieko plakti ar maišyti, juk pagal pavadinimą jau aišku, kad tešlą gaminu maisto trintuve. Kažkada netyčia šiuos blynus sugalvojau pagerinti – kepdama į blyno centrą įdėjau šaukštelį Nutellos, tuomet jį užpyliau šaukšteliu tešlos ir blyną apverčiau. Rezultatas – visiškai fantastiški bananiniai avižiniai blynai su šokolado įdaru. Vėliau Nutellą pakeičiau juoduoju šokoladu sveikesnės alternatyvos dėlei. Nors vaikams labiau patinka blynai su įdaru, sau kepu be jo arba panaudoju riešutų sviestą, nes mėgstu mažiau saldžiai. Šiaip ar taip, abu variantai puikūs, o ir iškepti bus lengva. Gaminkim!
Gaminimo eiga itin greita ir paprasta. O ir daug šansų, kad visus tešlos ingredientus jau turite virtuvėje: avižiniai dribsniai, bananas, kiaušinis, mėgstamas pienas, kepimo milteliai, cinamonas, vanilinis cukrus, medus ar cukrus ir druska.
Visus tešlos ingredientus sudedu į maisto trintuvą, mūsų šeimos vadinamą “blenderiu”. Sumalu iki vientisos tirštos tešlos. Dažnai visa tai už mane padaro vaikai, nes TIEK lengva.
Keptuvę įkaitinu, nustačiusi vidutinę kaitrą. Tuomet į ją dedu riebalus – čia dažniausiai renkuosi kokosų aliejų. Pilu po šaukštą tešlos kiekvienam blynui, palikdama po tarpelį tarp jų, mat kepdami jie šiek tiek išsipūs. Jei naudoju šokoladą, į kiekvieno blyno centrą dedu po gabalėlį šokolado.
Dabar kiekvieną šokolado gabalėlį užkloju nedideliu šaukšteliu tešlos. Stengiuosi užkloti taip, kad neliktų nei kampelis šokolado išlindęs, mat taip jis kepdamas išbėga.
Kai pirmoji kepama pusė apskrunda, blynus apverčiu ir iškepu antrą pusę.
Iškeptus blynus valgome iškart, kol dar karšti. Patiekiu su mėgstamais priedais. Mūsų mėgstamiausi: graikiškas jogurtas, uogos ar uogienė, bananų gabalėliai, medus.
Smagus lengvai pagaminami. Mano dukra prašo juos kepti pakartotinai 🙂
Labai smagu, kad patiko 🙂 Ačiū už atsliepimą
“Mama, jie kaip sausainiain” – įvertino penkiametė (o kepiau be jokio šokolado ar nutellos). 🙂 Man labiausiai patiko gamybos procesas: jo greitis! Ir faina tekstūra blynų, nu žodž, fainučiai. Ačiū!