Kiaušinius ir maskarponę prieš pradedant gaminti išimu iš šaldytuvo, kad pasiektų kambario temperatūrą.
Užplikau apie 350 ml itin stiprios juodosios arbatos dubenėlyje. Renkuosi tokį dubenėlį, į kurį bus patogu mirkyti sausainius. Arbatą būtinai palieku ataušti iki kambario temperatūros ir į ją įspaudžiu pusės citrinos sultis (jei norisi, galima įpilti šaukštą konjako ar brendžio).
Supjaustau nuplautas braškes. Apie pusę jų pjaustau dailiomis riekelėmis (jas dėliosiu ant tiramisu viršaus eilutėmis), o kitą pusę braškių pjaustau vidutinio dydžio kubeliais (jie keliaus į vidinį sluoksnį).
Atskiriu kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius, vanilinį cukrų ir cukrų dideliame dubenyje plaku iki baltai gelsvos purios masės. Tai užtrunka keletą minučių.
Į purią trynių masę sudedu maskarponę ir citrinos žievelę ir plaku, kol kremas tampa vientisas be gumuliukų.
Atskirame dubenyje iki standžių putų išplaku kiaušinių baltymus. Juos atsargiai įmaišau į kremą dalimis. Stengiuosi, kad baltymai išliktų kuo puresni, maišau lengvais judesiais baltymus tartum įlankstydama į kremą, kol nelieka matomų baltymų gijų.
Laikas surinkti tiramisu. Pasirenku tinkamos talpos indą ar kelis mažesnius, kurį/-iuos galėsiu uždengti ir įdėti į šaldytuvą.
Pirmas sluoksnis: mirkau sausainius arbatoje labai trumpai, kad vos sudrėktų ir išdėlioju jais visą indo dugną. Jei indas pakankamo dydžio visam kiekiui, pirmam sluoksniui sudėlioti prireiks pusės sausainių. Ant sausainių sudedu pusę kremo ir išlyginu paviršių. Galiausiai tolygiai išbarstau kubeliais pjaustytas braškes.Antras sluoksnis: kartoju procedūrą. Mirkau sausainius ir formuoju antrą aukštą. Sudedu likusį kremą ir išlyginu paviršių. Galiausiai ant viršaus dailiai išdėlioju braškių riekeles eilutėmis ar taip, kaip tik leidžia fantazija. Tiramisu uždengiu ir dedu į šaldytuvą bent 4 valandoms arba per naktį. Patiekiu tiesiai iš šaldytuvo, kiek įmanoma šaltesnį. YUM!Toks tiramisu šaldytuve puikiai laikosi 3 ar daugia dienų.