Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 4 votes

BROKOLIŲ SALOTOS SU GRANATAIS IR ANAKARDŽIAIS

Vienos mano mėgstamiausių salotų! Ypatingai traškios, pikantiškos, pilnos vitaminų, gaivios, bet ir sočios dėl kreminio graikiško jogurto padažo. Vienu žodžiu, fantastiškos. Drauge su katik kepta dar šilta focaccia gaunu savo mėgstamus pietus ar vakarienę. Jei norite dar daugiau sotumo, galima į salotas pridėti keptos paukštienos ar puskiečio sūrio gabalėlių, arba avinžirnių.

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio brokolis
  • 1 granatas
  • 1 nedielis raudonasis svogūnas
  • 2 vidutinio dydžio obuoliai
  • 200 g anakardžių

padažui:

  • 200 g graikiško jogurto
  • 70 g mėgstamo majonezo
  • pusės citrinos sultys
  • 1-2 česnako skiltelės (išspaustos per spaudyklę)
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  • Sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinu anakardžius, kol jie šiek tiek rusvai paskrunda. Atidedu atvėsti, kol ruošiu kitus ingredientus.
  • Brokolį supjaustau nedideliais gabalėliais. Panaudoju ir jo stiebą - nupjausčiusi kietesnę žievelę, šerdį panaudoju salotoms. Išlukštenu granato sėklas, svogūną supjaustau labai plonais pusžiedžiais, o obuolius palieku neluptus ir supjaustau kubeliais, išėmusi sėklytes. Tuomet šiek tiek pasmulkinu ir atvėsusius riešutus.
  • Atskirame dubenėlyje gerai išmaišau padažą iš visų pateiktų ingredientų. Mėgstu česnaką, tad renkuosi naudoti dvi skilteles, o juodųjų pipirų dedu pagal skonį ragaudama padažą. Jeigu paragavus trūksta rūgšties, pridedu dar citrinos sulčių.
  • Dideliame dubenyje sumaišau salotas ir padažą. Patiekiu iškart, tačiau jos gerai laikosi ir šaldytuve kelias dienas. Jei noriu paruošti iš ankto ir valgyti vėliau, sumaišau su padažu prieš pat patiekiant.