BROKOLIŲ SALOTOS SU GRANATAIS IR ANAKARDŽIAIS

2022-12-22

Vienos mano mėgstamiausių salotų! Gaminu gan dažnai, tiek vasarą, tiek žiemą. Ypatingai traškios, pikantiškos, pilnos vitaminų, gaivios, bet ir sočios dėl kreminio graikiško jogurto padažo. Vienu žodžiu, fantastiškos. Šiemet jos keliaus ir ant mūsų šeimos Kalėdų stalo kaip garnyras prie kepto kalakuto. O dažnai mes jas valgome tiesiog kaip pagrindinį patiekalą. Drauge su katik kepta dar šilta focaccia gaunu labai mėgstamus pietus ar vakarienę. Jei mėgstate ir norite daugiau sotumo, galima į salotas pridėti keptos paukštienos ar puskiečio sūrio gabalėlių, arba avinžirnių.

Pirmiausia, jeigu kyla klausimų, iškart atskleidžiu, kad brokolis šioms salotoms yra naudojamas žalias. Nei kiek neapvirtas ir nekeptas. Taip jis būna ypatingai traškus ir nepraradęs vitaminų bei naudingųjų medžiagų. Žinoma, neišmetu ir jo stiebo – apipjausčiusi kietesnę žievelę, šerdį panaudoju salotoms.

Pakepinu anakardžius sausoje keptuvėje ir atidedu juos atvėsti, kol ruošiu kitus ingredientus. Brokolį pjaustau nedideliais gabalėliais, išlukštenu granatų sėklas, svogūną supjaustau plonais pusžiedžiais, o obuolius palieku neluptus ir pjaustau postambiais kubeliais. Atvėsusius riešutus irgi šiek tiek pasmulkinu peiliu (tai nebūtina, bet man labiau patinka, kai riešutas padalintas į 2-3 daleles).

Atskirame dubenėlyje sumaišau padažą iš visų ingredientų: graikiško jogurto, mėgstamo majonezo (šiuo metu mano mėgstamiausias – lietuviškas Obelių Premium), citrinos sulčių, česnakų, druskos ir pipirų. Tuomet salotas sumaišau su padažu ir patiekiu iškart. Žiauriai skanu!

Jei noriu salotas paruošti iš anksto ir valgyti vėliau, tuomet jas laikau šaldytuve dar nesumaišiusi su padažu. Prieš pat patiekiant padažą pilu ant salotų, sumaišau ir patiekiu. Bet jei liko jau sumaišytų salotų, jas drąsiai laikau šaldytuve 1-3 dienas. Labai tinka ir įsidėti į dėžutę pietums darbe.

Spausdinti receptą
5 from 4 votes

BROKOLIŲ SALOTOS SU GRANATAIS IR ANAKARDŽIAIS

Vienos mano mėgstamiausių salotų! Ypatingai traškios, pikantiškos, pilnos vitaminų, gaivios, bet ir sočios dėl kreminio graikiško jogurto padažo. Vienu žodžiu, fantastiškos. Drauge su katik kepta dar šilta focaccia gaunu savo mėgstamus pietus ar vakarienę. Jei norite dar daugiau sotumo, galima į salotas pridėti keptos paukštienos ar puskiečio sūrio gabalėlių, arba avinžirnių.

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio brokolis
  • 1 granatas
  • 1 nedielis raudonasis svogūnas
  • 2 vidutinio dydžio obuoliai
  • 200 g anakardžių

padažui:

  • 200 g graikiško jogurto
  • 70 g mėgstamo majonezo
  • pusės citrinos sultys
  • 1-2 česnako skiltelės (išspaustos per spaudyklę)
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  • Sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinu anakardžius, kol jie šiek tiek rusvai paskrunda. Atidedu atvėsti, kol ruošiu kitus ingredientus.
  • Brokolį supjaustau nedideliais gabalėliais. Panaudoju ir jo stiebą – nupjausčiusi kietesnę žievelę, šerdį panaudoju salotoms. Išlukštenu granato sėklas, svogūną supjaustau labai plonais pusžiedžiais, o obuolius palieku neluptus ir supjaustau kubeliais, išėmusi sėklytes. Tuomet šiek tiek pasmulkinu ir atvėsusius riešutus.
  • Atskirame dubenėlyje gerai išmaišau padažą iš visų pateiktų ingredientų. Mėgstu česnaką, tad renkuosi naudoti dvi skilteles, o juodųjų pipirų dedu pagal skonį ragaudama padažą. Jeigu paragavus trūksta rūgšties, pridedu dar citrinos sulčių.
  • Dideliame dubenyje sumaišau salotas ir padažą. Patiekiu iškart, tačiau jos gerai laikosi ir šaldytuve kelias dienas. Jei noriu paruošti iš ankto ir valgyti vėliau, sumaišau su padažu prieš pat patiekiant.

Atsakymų į “BROKOLIŲ SALOTOS SU GRANATAIS IR ANAKARDŽIAIS”: 15

  1. Iveta parašė:

    Pamačiau instagrame reels su šiomis salotomis. Sužavėjo tai, kaip gražiai ir spalvingai jos atrodo! Šiandien vakarienei išbandžiau. Traškios, gaivios ir kaip salotots tikrai labai sočios! Tokie įvairūs, bet tarpusavį labai derantys skoniai.
    Puikios salotos.
    Ačiū.

  2. Jolanta parašė:

    Labai sudomino šitos salotos tik bėda nevalgau jogurto tai ar nesugadinčiau jų vien idėjusi majonezo ar jogutą pakeisčiau augaliniu graikišku jogurtu,ką patartumėt?

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Žinoma, drąsiai keiskite augaliniu jogurtu arba tiesiog majonezu :). Aš keisčiau jogurtą į augalinį, tuomet padažas bus lengvesnis, nei vien majonezinis.

  3. Raimonada parašė:

    Kuom galėtų pakeisti granatą? Dabarnjį rasti itin sunku.

  4. Asta parašė:

    Nuostabios salotos!!! Mano vaiko megstamiausi “maistai” vienoj vietoj, tik jam riesutai nepatiko, o man labai! Aciu!

  5. Jolanta parašė:

    5 stars
    Ačiū, kad pasidalinote, nerealiai skanių salotų receptu! Manau gaminsiu dažnai:)

  6. Aiste parašė:

    5 stars
    Pasakiškai skanios! Neapsunkina, o bet tačiau – pasotina 🙂

  7. vaida parašė:

    5 stars
    Skaniausios salotos , kokias teko valgyti ! Gamini labai dažnai . Ačiū už puikius receptus 🤗

  8. Edita Kalediene parašė:

    5 stars
    Nerealios!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.