Vienos mano mėgstamiausių salotų! Gaminu gan dažnai, tiek vasarą, tiek žiemą. Ypatingai traškios, pikantiškos, pilnos vitaminų, gaivios, bet ir sočios dėl kreminio graikiško jogurto padažo. Vienu žodžiu, fantastiškos. Šiemet jos keliaus ir ant mūsų šeimos Kalėdų stalo kaip garnyras prie kepto kalakuto. O dažnai mes jas valgome tiesiog kaip pagrindinį patiekalą. Drauge su katik kepta dar šilta focaccia gaunu labai mėgstamus pietus ar vakarienę. Jei mėgstate ir norite daugiau sotumo, galima į salotas pridėti keptos paukštienos ar puskiečio sūrio gabalėlių, arba avinžirnių.
Pirmiausia, jeigu kyla klausimų, iškart atskleidžiu, kad brokolis šioms salotoms yra naudojamas žalias. Nei kiek neapvirtas ir nekeptas. Taip jis būna ypatingai traškus ir nepraradęs vitaminų bei naudingųjų medžiagų. Žinoma, neišmetu ir jo stiebo – apipjausčiusi kietesnę žievelę, šerdį panaudoju salotoms.
Pakepinu anakardžius sausoje keptuvėje ir atidedu juos atvėsti, kol ruošiu kitus ingredientus. Brokolį pjaustau nedideliais gabalėliais, išlukštenu granatų sėklas, svogūną supjaustau plonais pusžiedžiais, o obuolius palieku neluptus ir pjaustau postambiais kubeliais. Atvėsusius riešutus irgi šiek tiek pasmulkinu peiliu (tai nebūtina, bet man labiau patinka, kai riešutas padalintas į 2-3 daleles).
Atskirame dubenėlyje sumaišau padažą iš visų ingredientų: graikiško jogurto, mėgstamo majonezo (šiuo metu mano mėgstamiausias – lietuviškas Obelių Premium), citrinos sulčių, česnakų, druskos ir pipirų. Tuomet salotas sumaišau su padažu ir patiekiu iškart. Žiauriai skanu!
Jei noriu salotas paruošti iš anksto ir valgyti vėliau, tuomet jas laikau šaldytuve dar nesumaišiusi su padažu. Prieš pat patiekiant padažą pilu ant salotų, sumaišau ir patiekiu. Bet jei liko jau sumaišytų salotų, jas drąsiai laikau šaldytuve 1-3 dienas. Labai tinka ir įsidėti į dėžutę pietums darbe.
Pamačiau instagrame reels su šiomis salotomis. Sužavėjo tai, kaip gražiai ir spalvingai jos atrodo! Šiandien vakarienei išbandžiau. Traškios, gaivios ir kaip salotots tikrai labai sočios! Tokie įvairūs, bet tarpusavį labai derantys skoniai.
Puikios salotos.
Ačiū.
Kaip smagu, kad pamatėt ir išbandėt. Ačiū labai už tokį mielą atsiliepimą 🙂
Labai sudomino šitos salotos tik bėda nevalgau jogurto tai ar nesugadinčiau jų vien idėjusi majonezo ar jogutą pakeisčiau augaliniu graikišku jogurtu,ką patartumėt?
Žinoma, drąsiai keiskite augaliniu jogurtu arba tiesiog majonezu :). Aš keisčiau jogurtą į augalinį, tuomet padažas bus lengvesnis, nei vien majonezinis.
Kuom galėtų pakeisti granatą? Dabarnjį rasti itin sunku.
Vietoje granato puikiai tiktų džiovintos spanguolės arba razinos 🙂
Nuostabios salotos!!! Mano vaiko megstamiausi “maistai” vienoj vietoj, tik jam riesutai nepatiko, o man labai! Aciu!
Kaip smagu, kad patiko ir jums, ir vaikams! 🙂 Ačiū, kad parašėte.
Ačiū, kad pasidalinote, nerealiai skanių salotų receptu! Manau gaminsiu dažnai:)
Super, labai malonu :). Ačiū už įvertinimą.
Pasakiškai skanios! Neapsunkina, o bet tačiau – pasotina 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Ačiū už įvertinimą!
Skaniausios salotos , kokias teko valgyti ! Gamini labai dažnai . Ačiū už puikius receptus 🤗
Nerealios!
Ačiū labai, Edita 🙂