Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 5 votes

BULVIŲ SKILTELĖS SU SŪRIU

Bulvių skiltelės ypatingai puriu ir minkštu vidumi, o išorėje turinčios traškią sūrią plutelę.

Ingredientai

  • 800-900 g didesnio dydžio bulvių (±5-6 vnt.)
  • 3 šaukštai mėgstamo aliejaus (45 ml)
  • 3 šaukšteliai* mėgstamo prieskonių mišinio (rinkausi be druskos)
  • 2 šaukšteliai* druskos
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • *be kaupo

Gaminimo eiga

  • Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių su vėjeliu.
  • Bulves labai gerai nuplaunu šepetėliu arba nuskutu, jei nenoriu palikti odelės. Tuomet jas pjaunu išilgai perpus ir kiekvieną puselę dalinu į 4 dalis. Iš vienos bulvės gaunu 8 skilteles.
  • Supjaustytas bulves sudedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir įjungusi viryklę and vidutiniškai aukštos kaitros kaitinu kol užvirs. Užvirus leidžiu pavirti 2 minutes.
  • Apvirtas bulves nukošiu naudodama koštuvą ir palieku nugaruoti bent 5 minutes ar ilgiau, kad drėgmė išgaruotų ir skiltelės liktų sausos.
  • Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišau aliejų, prieskonius, druską ir traiškytus česnakus.
  • Apvirtas bulvių skilteles dideliame dubenyje maišau su aliejaus ir prieskonių mišiniu, kol juo pasidengia visos skiltelės.
  • Tuomet ant bulvių supilu kietąjį sūrį ir vėl maišau, kol sūrio drožlės sugeria prieskonius ir tolygiai pasiskirsto aplink skilteles.
  • Skilteles sudedu į skardą ištiestą kepimo popieriumi, stengdamasi palikti tarpelius, kad geriau apskrustų.
  • Skardą perkeliu į jau įkaitintos orkaitės vidurinę lentynėlę ir kepu apie 35-45 min. (arba dar ilgiau), kol bulvės apskrunda iki norimo lygio ir tampa rusvai auksinės.
  • Patiekiu iškart dar karštas kaip užkandį su mėgstamu padažėliu arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.