Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių su vėjeliu.
Bulves labai gerai nuplaunu šepetėliu arba nuskutu, jei nenoriu palikti odelės. Tuomet jas pjaunu išilgai perpus ir kiekvieną puselę dalinu į 4 dalis. Iš vienos bulvės gaunu 8 skilteles.
Supjaustytas bulves sudedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir įjungusi viryklę and vidutiniškai aukštos kaitros kaitinu kol užvirs. Užvirus leidžiu pavirti 2 minutes.
Apvirtas bulves nukošiu naudodama koštuvą ir palieku nugaruoti bent 5 minutes ar ilgiau, kad drėgmė išgaruotų ir skiltelės liktų sausos.
Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišau aliejų, prieskonius, druską ir traiškytus česnakus.
Apvirtas bulvių skilteles dideliame dubenyje maišau su aliejaus ir prieskonių mišiniu, kol juo pasidengia visos skiltelės.
Tuomet ant bulvių supilu kietąjį sūrį ir vėl maišau, kol sūrio drožlės sugeria prieskonius ir tolygiai pasiskirsto aplink skilteles.
Skilteles sudedu į skardą ištiestą kepimo popieriumi, stengdamasi palikti tarpelius, kad geriau apskrustų.
Skardą perkeliu į jau įkaitintos orkaitės vidurinę lentynėlę ir kepu apie 35-45 min. (arba dar ilgiau), kol bulvės apskrunda iki norimo lygio ir tampa rusvai auksinės.
Patiekiu iškart dar karštas kaip užkandį su mėgstamu padažėliu arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.