Šviežios bulvytės vasarą man kelia nostalgiją: kiek pamenu savo tėvus ir vaikystę, visada turėjome daržą, kuriame nors kelios lysvės būdavo skirtos ankstyviausioms bulvėms. Kaip smagu pirmąkart jų pasikasti ir iškart išsikepti keptuvėje. Šįkart šviežias bulves panorau iškepti mandriau ir pabandžiusi pareiškiau, kad tai skaniausios mano valgytos bulvytės. Aišku, bulvės beveik visokis formomis man tikras gardumynas, bet vieni receptai yra geresni už kitus. Šį priskiriu prie savo mėgstamiausių, nes bulvių skiltelės gaunasi ypatingai puriu ir minkštu vidumi, o išorėje turi traškią sūrią plutelę. Visiškai restoraninės, jei galima taip išsireikšti. Kviečiu išbandyti ir valgyti kaip garnyrą arba kaip užkandį mirkant į mėgstamą padažiuką.
Šįkart šviežių lietuviškų bulvių nusipirkau LIDL parduotuvėje. Ten randu didelį asortimentą lietuviškų vaisių, daržovių ir kitų produktų. Prie bulvių išsirinkau kvapnų česnakinį ypač tyrą alyvuogių aliejų ir mano skoniui gerai subalansuotą prieskonių mišinį be druskos.
Pirmiausia įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių su vėjeliu.
Bulves labai gerai nuplaunu šepetėliu arba nuskutu, jei nenoriu palikti odelės. Tuomet jas pjaunu išilgai perpus ir kiekvieną puselę dalinu į 4 dalis. Iš vienos bulvės gaunu 8 skilteles.
Supjaustytas bulves sudedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir įjungusi viryklę and vidutiniškai aukštos kaitros kaitinu kol užvirs. Užvirus leidžiu pavirti 2 minutes. Apvirtas bulves nukošiu naudodama koštuvą ir palieku nugaruoti bent 5 minutes ar ilgiau, kad drėgmė išgaruotų ir skiltelės liktų sausos.
Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišau aliejų, prieskonius, druską ir traiškytus česnakus. Apvirtas bulvių skilteles dideliame dubenyje maišau su aliejaus ir prieskonių mišiniu, kol juo pasidengia visos skiltelės.
Tuomet ant bulvių supilu kietąjį sūrį ir vėl maišau, kol sūrio drožlės sugeria prieskonius ir tolygiai pasiskirsto aplink skilteles.
Skilteles sudedu į skardą ištiestą kepimo popieriumi, stengdamasi palikti tarpelius, kad geriau apskrustų.
Skardą perkeliu į jau įkaitintos orkaitės vidurinę lentynėlę ir kepu apie 35-45 min. (arba dar ilgiau), kol bulvės apskrunda iki norimo lygio ir tampa rusvai auksinės.
Patiekiu iškart dar karštas kaip užkandį su mėgstamu padažėliu arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama.
Gaunasi nerealios bulvytes! Ačiū, kad dalinatės.
Ačiū jums už atsliepimą 🙂
Ačiū uz receptą, puikiai pavyko! Tiesiog neapviriau, o iškart bulves kepiau žalias, su visais priedais, tik šiek tiek ilgiau. Tikrai dar kartosime, ačiū 🌸👍
Nuostabu, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Ačiū jums!
Skanu labai, vaikai sušlavė viską, bet neradau temperatūros kepimui 🤷♀️
Kaip smagu, kad patiko 🙂 Ačiū už atsiliepimą! O temperatūra 180 laipsnių su vėjeliu – pirmame recepto punkte.
Sveiki. Su kokiu padažu patiekėte? 😊
Jogurto padažas su česnakais ir žolelėmis bei pomidorų padažas
Puikios, patiko ir vaikams 🙂 ačiū!
Ačiū jums už įvertinimą 🙂
Pats geriausias, skaniausias bulvių receptas!!!!