BULVIŲ SKILTELĖS SU SŪRIU

2023-08-24

Šviežios bulvytės vasarą man kelia nostalgiją: kiek pamenu savo tėvus ir vaikystę, visada turėjome daržą, kuriame nors kelios lysvės būdavo skirtos ankstyviausioms bulvėms. Kaip smagu pirmąkart jų pasikasti ir iškart išsikepti keptuvėje. Šįkart šviežias bulves panorau iškepti mandriau ir pabandžiusi pareiškiau, kad tai skaniausios mano valgytos bulvytės. Aišku, bulvės beveik visokis formomis man tikras gardumynas, bet vieni receptai yra geresni už kitus. Šį priskiriu prie savo mėgstamiausių, nes bulvių skiltelės gaunasi ypatingai puriu ir minkštu vidumi, o išorėje turi traškią sūrią plutelę. Visiškai restoraninės, jei galima taip išsireikšti. Kviečiu išbandyti ir valgyti kaip garnyrą arba kaip užkandį mirkant į mėgstamą padažiuką.

Šįkart šviežių lietuviškų bulvių nusipirkau LIDL parduotuvėje. Ten randu didelį asortimentą lietuviškų vaisių, daržovių ir kitų produktų. Prie bulvių išsirinkau kvapnų česnakinį ypač tyrą alyvuogių aliejų ir mano skoniui gerai subalansuotą prieskonių mišinį be druskos. 

Pirmiausia įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių su vėjeliu.
Bulves labai gerai nuplaunu šepetėliu arba nuskutu, jei nenoriu palikti odelės. Tuomet jas pjaunu išilgai perpus ir kiekvieną puselę dalinu į 4 dalis. Iš vienos bulvės gaunu 8 skilteles.

Supjaustytas bulves sudedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir įjungusi viryklę and vidutiniškai aukštos kaitros kaitinu kol užvirs. Užvirus leidžiu pavirti 2 minutes. Apvirtas bulves nukošiu naudodama koštuvą ir palieku nugaruoti bent 5 minutes ar ilgiau, kad drėgmė išgaruotų ir skiltelės liktų sausos.

Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišau aliejų, prieskonius, druską ir traiškytus česnakus. Apvirtas bulvių skilteles dideliame dubenyje maišau su aliejaus ir prieskonių mišiniu, kol juo pasidengia visos skiltelės.

Tuomet ant bulvių supilu kietąjį sūrį ir vėl maišau, kol sūrio drožlės sugeria prieskonius ir tolygiai pasiskirsto aplink skilteles.

Skilteles sudedu į skardą ištiestą kepimo popieriumi, stengdamasi palikti tarpelius, kad geriau apskrustų.

Skardą perkeliu į jau įkaitintos orkaitės vidurinę lentynėlę ir kepu apie 35-45 min. (arba dar ilgiau), kol bulvės apskrunda iki norimo lygio ir tampa rusvai auksinės.

Patiekiu iškart dar karštas kaip užkandį su mėgstamu padažėliu arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama.

Spausdinti receptą
5 from 5 votes

BULVIŲ SKILTELĖS SU SŪRIU

Bulvių skiltelės ypatingai puriu ir minkštu vidumi, o išorėje turinčios traškią sūrią plutelę.

Ingredientai

  • 800-900 g didesnio dydžio bulvių (±5-6 vnt.)
  • 3 šaukštai mėgstamo aliejaus (45 ml)
  • 3 šaukšteliai* mėgstamo prieskonių mišinio (rinkausi be druskos)
  • 2 šaukšteliai* druskos
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • *be kaupo

Gaminimo eiga

  • Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių su vėjeliu.
  • Bulves labai gerai nuplaunu šepetėliu arba nuskutu, jei nenoriu palikti odelės. Tuomet jas pjaunu išilgai perpus ir kiekvieną puselę dalinu į 4 dalis. Iš vienos bulvės gaunu 8 skilteles.
  • Supjaustytas bulves sudedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir įjungusi viryklę and vidutiniškai aukštos kaitros kaitinu kol užvirs. Užvirus leidžiu pavirti 2 minutes.
  • Apvirtas bulves nukošiu naudodama koštuvą ir palieku nugaruoti bent 5 minutes ar ilgiau, kad drėgmė išgaruotų ir skiltelės liktų sausos.
  • Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišau aliejų, prieskonius, druską ir traiškytus česnakus.
  • Apvirtas bulvių skilteles dideliame dubenyje maišau su aliejaus ir prieskonių mišiniu, kol juo pasidengia visos skiltelės.
  • Tuomet ant bulvių supilu kietąjį sūrį ir vėl maišau, kol sūrio drožlės sugeria prieskonius ir tolygiai pasiskirsto aplink skilteles.
  • Skilteles sudedu į skardą ištiestą kepimo popieriumi, stengdamasi palikti tarpelius, kad geriau apskrustų.
  • Skardą perkeliu į jau įkaitintos orkaitės vidurinę lentynėlę ir kepu apie 35-45 min. (arba dar ilgiau), kol bulvės apskrunda iki norimo lygio ir tampa rusvai auksinės.
  • Patiekiu iškart dar karštas kaip užkandį su mėgstamu padažėliu arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.

Atsakymų į “BULVIŲ SKILTELĖS SU SŪRIU”: 11

  1. Viktorija parašė:

    5 stars
    Gaunasi nerealios bulvytes! Ačiū, kad dalinatės.

  2. Erika parašė:

    5 stars
    Ačiū uz receptą, puikiai pavyko! Tiesiog neapviriau, o iškart bulves kepiau žalias, su visais priedais, tik šiek tiek ilgiau. Tikrai dar kartosime, ačiū 🌸👍

  3. Agneta parašė:

    Skanu labai, vaikai sušlavė viską, bet neradau temperatūros kepimui 🤷‍♀️

  4. Vesta parašė:

    5 stars
    Sveiki. Su kokiu padažu patiekėte? 😊

  5. Agnė parašė:

    5 stars
    Puikios, patiko ir vaikams 🙂 ačiū!

  6. Monika parašė:

    5 stars
    Pats geriausias, skaniausias bulvių receptas!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos