ČESNAKINĖS JOGURTO DUONELĖS SU SŪRIU
Greitai pagaminamos plokščios jogurtinės duonelės puikiai tinka prie sriubų, troškinių, pusryčių, salotų ar kitų patiekalų. Taip pat be galo gardžios katik iškeptos be jokių priedų. Pagamintos iš miltų ir jogurto, todėl yra sočios. Galima kepti be įdaro arba su. Niekada nepraleidžiu paskutinio žingsnio - aptepimo sviestu.
tešlai:
- 300 g kvietinių miltų
- 2 šaukšteliai druskos (be kaupo)
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
- 370 g graikiško jogurto AMFORA (viso didžiojo indelio)
įdarui:
- 150 g fermentinio sūrio (rinkausi DVARO)
- 150 g kreminės varškės AMFORA
aptepimui:
- 30 g sviesto
- 1 česnako skiltelė
- saujelė smulkintų petražolių (nebūtina)
tešla:
Dideliame dubenyje sumaišau miltus, druską ir kepimo miltelius, o tuomet sudedu jogurtą. Pradedu maišyti šaukštu, o kai maišymas tampa sudėtingas, pradedu minkyti rankomis. Tešla užminkoma nesunkiai, prireikia kelių minučių, kol ji tampa vientisa.
Išminkytą tešlą perkeliu ant šiek tiek miltais barstyto stalo arba lentos ir padalinu į 8 lygias dalis (tešlą ant stalo suploju į apvalų diską ir pjaustau picos principu). Kiekvieną dalelę suformuoju į kamuoliuką, naudodama tik tiek miltų, kad rutuliukai per daug neliptų prie delnų ir paviršiaus.
Kamuoliukams leidžiu pastovėti, kol ruošiu įdarą.
kočiojimas:
Imu po vieną tešlos kamuoliuką ir naudodama kiek įmanoma mažiau miltų iškočioju į ploną ovalą. Didelis tikslumas čia nebūtinas - blynas gali būti storesnis arba plonesnis. Kaip jis bus iškočiotas, tokio storio duonelė ir gausis. Rekomenduoju kočioti maždaug iki tortilijos storio.
Iškočiojusi ovalą, ant pusės jo paviršiaus užtepu įdaro, palikdama neapteptus kraštelius. Tuomet užlenkiu neapteptą blyno dalį ant apteptosios ir pirštais prispaudžiu kraštelius, kad suliptų. Įdarą iš akies normuoju taip, kad užtektų visoms duonelėms.
Paruoštą kepimui duonelę atidedu ir taip pat iškočioju visus likusius tešlos kamuoliukus.
kepimas:
Įkaitinu sausą keptuvę ant vidutinės kaitros ir dedu vieną duonelę. Reguliuoju temperatūrą taip, kad viena duonelės pusė keptų apie 2 minutes ir nesudegtų, bet taptų rusva (kepimo laikas priklauso nuo duonelių storio ir keptuvės karščio). Iškepus duonelę iš abiejų pusių, ją išimu į lėkštę arba ant lentos.
aptepimas:
Kol iškepta duonelė dar karšta, ją aptepu česnakiniu sviestu. Tam dubenėlyje suimaišau ištirpintą sviestą su traiškytu česnaku ir petražolėmis. Aptepus duonelę dar mėgstu ant jos pabarstyti šiek tiek druskos.
Taip iškepu bei aptepu visas likusias duoneles.